Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Onemogućena naplata

Plasmani HPB-a – koji bi mogli biti rizični

Protega
Boris Šćitar
03.12.2009.
u 20:56

150,000.000 kn
Kredit koji je dan KIO Orahovici
Novac je bio namijenjen za modernizaciju tvrtke. No početkom studenoga poslovanje je u KIO Orahovici stalo. Taj iznos dio je rizičnog od milijardu kuna.

230,000.000 kn
Odobreno je kredita Adriatici.net
Za samu Adriatica.net iznos kredita je oko 80 milijuna kuna, no ostatak se odnosi na povezana društva tvrtke. Kredit bi trebao biti vraćen s obzirom na to da je tvrtka dokapitalizirana.

870,000.000 kn
Kredit odobren brodogradnji
Ne ulazi u rizičnih milijardu kuna jer će, s obzirom na državna jamstva, biti vraćen.
No izgledno je da će se taj novac vratiti uz određenu odgodu.

130,000.000 kn
Kredit odobren za Spačvu
Zasad ni taj kredit ne ulazi u rizičnih milijardu kuna, no vraćanje kredita je otežano s obzirom na ne baš najbolju poslovnu situaciju u tom društvu, posebno u ovoj godini.

27,000.000 kn
Dobio je sada već posrnuli SMS
Taj bi kredit mogao biti prekrižen i dio je rizičnog od milijardu kuna. Proizvodnja je u tvrtki zaustavljena, a čelni čovjek Mladinić trenutačno u pritvoru.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije