Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Ovo su najbolji poduzetnici u Hrvatskoj

EY Poduzetnik godine
Foto: PR FOTO
PR
Autor
PR članak
14.10.2016.
u 11:00

Imajući važnu ulogu generatora gospodarskog rasta i razvoja, poduzetnici kontinuirano doprinose društvu i vraćaju uloženo u društvenu zajednicu. Zahvaljujući programu EY Poduzetnik godine, koji se ove godine održavati po treći puta u Hrvatskoj, tijekom protekle smo dvije godine imali priliku upoznati brojne poduzetnike i projekte iznimnog potencijala. Tako je prošlogodišnje izdanje programa EY Poduzetnik godine okupilo 30 kandidata koji su zadovoljili kriterije programa, među kojima se posebno istaknulo osmero finalista.

O njihovoj snazi i gospodarskom utjecaju najbolje govore podaci. Poduzetnice i poduzetnici koji su se našli u drugom hrvatskom izdanju ove globalne nagrade dolaze iz čak 22 grada ili općine diljem zemlje. Njihove tvrtke zapošljavaju čak 7.700 ljudi, a ukupni kombinirani prihodi iznosili su 6,5 milijardi kuna.

Snažna konkurencija – najbolji među najboljima

Među tim iznimnim pojedincima najprestižniju svjetsku nagradu za poduzetnike primio je poduzetnik Đuro Horvat iz tvrtke Tehnix d.o.o., vodeće eko industrije u ovom dijelu Europe. Tvrtka je u tom trenu imala preko 325 stalno zaposlenih, 50 vlastitih patenata i inovacija te preko 350 vlastitih proizvoda koji se plasiraju na domaćem i svjetskom tržištu, što tvrtku svrstava uz bok najuspješnijih tvrtki u Hrvatskoj. Već danas su brojke promijenjene, pa je tako i sam Đuro Horvat napomenuo kako su od trenutka proglašenja do današnjeg dana prihodi tvrtke porasli za više od 40 posto.

O tomu kakva je konkurencija za izbor EY Poduzetnika godine 2015. bila najbolje govore imena i uspjesi osoba koje su proglašene finalistima.

Uz nagradu EY Poduzetnik godine 2015., dodijeljene su i nagrade u potkategorijama. Ona za Međunarodno postignuće pripala je Habibi Legac (Feroimpex automobilska tehnika d.o.o.), dok je nagradu za Tehnološku inovativnost primio Kristijan Milaković (Nicro d.o.o.). Ostalim finalistima prošlogodišnjeg programa proglašeni su Stjepan Hittner (Hittner d.o.o.), Mohamed Radwan Joukhadar (Medical Intertrade d.o.o.), Tomislav Mamić (Tommy d.o.o.), Davor Zidarić (Centrometal d.o.o.) te Boris Žgomba (Uniline d.o.o.). Više informacija o programu EY Poduzetnik godine te priče poduzetnika koji su obilježili prve dvije godine izbora možete pronaći ovdje.

Tko će biti nasljednici poduzetnika koji su ušli u krug finalista hrvatskog poduzetničkog Oscara saznat ćemo sredinom ožujka, no prije toga, prvi je korak ispuniti osobnu prijavu ili poslati prijedlog poduzetnika do 31. listopada. Stoga, ukoliko poznajete uspješnu poduzetničku priču ili smatrate da bi poduzetnik iz vaše okoline bio idealan kandidat za nagradu, možete ga prijaviti za program putem web stranice.

Želite prijaviti greške?