Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Djeca i rekreacija

Odaberite prave izvanškolske aktivnosti za svoje dijete

Djeca igra
Thinkstock
04.09.2012.
u 13:07

S početkom nove školske godine odlična je ideja postaviti djetetu pitanje kojim se izvannastavnim školskim aktivnostima želi baviti. Saznajte više u nastavku

 

Početak školske godine može biti poprilično stresan za vašu djecu jer s njom dolaze obveze koje su većini školaraca mrske te ih zato znaju teško podnositi, no pitanje je kako im vi možete olakšati mjesece koji slijede. Izvanškolske aktivnosti su sigurno jedan od najboljih načina da dijete barem na kratko zaboravi na obveze. Kako bi služila svojoj svrsi, izvanškolska aktivnost mora djetetu biti zabavna te je ono samo mora odabrati, a vi mu možete pomoći tako da predložite aktivnosti. Potaknite dijete da razmisli kojom sportskom izvanškolskom aktivnošću bi se htjelo baviti jer one ne samo da oblikuju njegov karakter, već razvijaju i zdrave radne navike te potiču ga da bude odgovorno. Bavljenje sportom izgrađuje se samopouzdanje te se rješava stresa nakupljenog zbog školskih obveza. Početak rujna je uobičajeno vrijeme kada sportske škole počinju upisivati djecu po grupama, a mi vam donosimo neke ideje u koje grupe biste mogli uključiti svog školarca.
Tenis
Ako ono pokazuje interes za igre s loptama možete ga upisati na treninge tenisa. Ta aktivnost razvija brzinu i izdržljivost. Također, dijete se uči koncentrirati jer lopticu treba stalno držati na oku. Cijene se kreću od 320 do 625 kuna, ovisno o tome koliko sati tjedno vam dijete želi trenirati, u kojoj dvorani te o godišnjem dobu, zimi su cijene nešto veće. 
Ostatak članka pročitajte na Pametnoj kuni.

 

Početak školske godine može biti poprilično stresan za vašu djecu jer s njom dolaze obveze koje su većini školaraca mrske te ih zato znaju teško podnositi, no pitanje je kako im vi možete olakšati mjesece koji slijede. Izvanškolske aktivnosti sigurno su jedan od najboljih načina da dijete barem na kratko zaboravi na obveze. Kako bi služila svojoj svrsi, izvanškolska aktivnost mora djetetu biti zabavna te je ono samo mora odabrati, a vi mu možete pomoći tako da predložite aktivnosti. Potaknite dijete da razmisli kojom sportskom izvanškolskom aktivnošću bi se htjelo baviti jer one ne samo da oblikuju njegov karakter nego i razvijaju zdrave radne navike te ga potiču da bude odgovorno. Bavljenje sportom izgrađuje samopouzdanje, a dijete se rješava stresa nakupljenog zbog školskih obveza. Početak rujna uobičajeno je vrijeme kada sportske škole počinju upisivati djecu po grupama, a mi vam donosimo neke ideje u koje grupe biste mogli uključiti svog školarca.

Tenis

Ako pokazuje interes za igre s loptama možete ga upisati na treninge tenisa. Ta aktivnost razvija brzinu i izdržljivost. Također, dijete se uči koncentrirati jer lopticu treba stalno držati na oku. Cijene se kreću od 320 do 625 kuna, ovisno o tome koliko sati tjedno dijete želi trenirati, u kojoj dvorani te o godišnjem dobu. Zimi su cijene nešto više. 

Ostatak članka pročitajte na Pametnoj kuni.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije