Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAŠTITA POTROŠAČA

Od povoljnijeg minusa do ugodnijeg putovanja

HPB
Foto: HPB
15.05.2014.
u 08:30

Nitko se ne može pripremiti za sve životne okolnosti i probleme, ali možemo smanjiti naše financijske rizike, uštedjeti nešto novca i poštedjeti se nepotrebnog stresa

Sigurni smo da nam se svima barem jednom u životu dogodila neka od onih bizarnih situacija kada pred ulaznim vratima stana shvatimo da nemamo ključa. Ili je nedjeljno popodne poremetio prasak stakla kroz koji je doletjela lopta s igrališta, da se ne podsjećamo na curenje vode zbog istrošenih instalacija itd. Eh da, to su one stvari koje se događaju nekome drugom i o kojima rijetki od nas razmišljaju unaprijed. I onda smo najčešće u problemima jer takve nezgode znače i dodatne troškove na koje nismo računali. Možda je u jednu ruku dobro ne razmišljati o lošim stvarima, ali s druge strane - danas, kada svi živimo ubrzano - i to u vremenu kada nam je svaki novčić vrijedan, ne bi bilo loše da se na neki način osiguramo.

Nezgode na cesti
Osim toga, dolazi nam ljepše vrijeme, a s njim i planovi za godišnje odmore koje ćemo, unatoč tankim novčanicima, provesti na putu prema nekoj simpatičnoj destinaciji na kojoj ćemo napuniti baterije za ostatak godine. Budimo iskreni: kad razrađujemo financijsku strategiju za ljeto i kalkuliramo kako ćemo pokriti troškove godišnjeg odmora uglavnom ne pomišljamo na puknute gume na autu ili prazne akumulatore. Tko bi o tome mislio?! Uglavnom su nam u glavi slike s razglednica - pa nećemo valjda zasluženi odmor kvariti problemima na cesti. Nezgode se, nažalost, događaju, one su sastavni dio života kao i sve lijepe stvari kroz koje prolazimo i zato je dobro uvijek imati neku rezervu. Nezgode, naše osobne fizičke ili materijalne, lakše ćemo riješiti i prebroditi ako smo se na vrijeme osigurali, jer nespremnost na takve situacije dokazano povećava stres koji se neminovno javlja.

Pomoć u kući, liječenje…
Danas postoje brojne mogućnosti osiguranja i pomoći u kući, na cesti i gdje god se nalazili i možemo ih ukomponirati u naše svakodnevno financijsko poslovanje. Široka paleta dodatnih usluga i osiguranja danas je sastavni dio različitih financijskih paketa i programa banaka koje kontinuirano poboljšavaju kvalitetu svojih usluga. Takvi programi nude uštedu klijentu koji plaća najčešće jedinstvenu cijenu za više proizvoda i usluga, a zahvaljujući svom „paketu“ može se komotnije ponašati kad se dogodi kakva neugodnost, problem, nezgoda ili bolest.

S druge strane, mi smo toliko međusobno različiti da je teško osmisliti obrazac koji će pokriti potrebe svakog od nas. Upravo zbog toga Hrvatska poštanska banka uvela je program koji klijentima omogućuje da samostalno biraju proizvode i usluge koje će zaista koristiti u skladu sa svojim potrebama, mogućnostima, sklonostima, planovima, dobi itd.

Niže kamate na minuse
HPB je svojim klijentima omogućila da odaberu financijske i nefinancijske proizvode s kojima se može ponešto uštedjeti, a s kojima se - s druge strane - može sigurnije živjeti, ugodnije putovati, bolje liječiti. Riječ je o HPB Kombinaciji koja je namijenjena svim segmentima klijenata: umirovljenicima, radno aktivnom stanovništvu i studentima i učenicima. Svaka Kombinacija sadrži četiri modela što znači da korisnici sami biraju najprimjereniji paket za sebe ovisno o broju potrebnih i željenih proizvoda. Dakle, kombinacije kreiramo sami, a plaćanjem jedinstvene naknade možemo učiniti korisnu stvar za svoj budžet i sigurniju svakodnevicu. Tu su pogodnosti na različite bankarske usluge što znači da su korisnici oslobođeni nekih naknada, plaćaju niže naknade na neke kredite i niže kamate na dopuštene minuse itd. HPB Kombinacija također uključuje različite vrste osiguranja - od putnog do zdravstvenog te potrebne intervencije u kući ili na cesti… kada problem rješavamo jednim telefonskim pozivom.

Svi sebi možemo poželjeti da se nikad ne nađemo u situaciji da su nam slične usluge potrebne, no svi isto tako trebamo razmisliti i izračunati isplati li nam se ugovoriti program s kojim ćemo živjeti slobodnije i komotnije.  

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije