Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ranI BUKING

Ni popusti do 20% ne bude interes za kupnju putovanja

turisti
Željko Lukunić/PIXSELL
28.03.2013.
u 07:47

Uštede se za četveročlanu obitelj penju i na više od tisuću kuna, no unatoč popustima mnogima first minute nije zanimljiv

Većina jadranskih hotelijera i za ovu sezonu nudi popuste na ranu kupnju ljetovanja. Cijene su niže od pet do 20 posto (najčešće deset ili 15 posto), a first minute ponuda uglavnom vrijedi ili do kraja ovog mjeseca ili najkasnije do kraja travnja. Uštede se pritom računaju u stotinama kuna, a, recimo, četveročlana obitelj teorijski može uštedjeti i više od tisuću kuna. Naime, cijena hotelskog sedmodnevnog ljetovanja obično iznosi između 2500 i 3000 kuna, što za obitelj s dvoje djece do 12 godina (obično se za njih plaća pola cijene) ukupno naraste na 7500 do devet tisuća. U tom slučaju s popustom od maksimalnih 20 posto, recimo, štedi se između 1400 i čak 1800 kuna.

– Oko sedamdeset posto jadranskih hotelijera ima first minute ponudu. Prednjače hoteli na otocima, dok je za dubrovačke, koji se lako napune, to rjeđi slučaj. Mi smo, međutim, dosad prodali svega pedesetak aranžmana po toj nižoj, first minute cijeni. Računamo da ćemo ih do kraja travnja prodati najviše nekoliko stotina, što je na broj od desetak tisuća putnika prilično malo. Vjerujemo da boljeg odjeka nema zato što većina hotelijera traži da se cijeli aranžman plati odmah. Mnogi taj novac nemaju na hrpi, a neki usto još uvijek otplaćuju zimovanje ili neki drugi trošak koji su imali za božićno-novogodišnje blagdane – govori direktor Kompasa Ivan Pukšar. Za utjehu, akcijskih cijena bit će i po isteku first minutea. No tada će izbor i termina i hotela biti sužen u odnosu na sadašnju ponudu.

>> Sve traženiji masaža, joga i kupanje sa psima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije