Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
planiran odabir

Nema poklanjanja ocjena, učim četiri-pet sati dnevno

23.06.2015.
u 16:59

Putujemo i učimo geografiju i povijest, tako sve bolje upamtimo

– Želim upisati Ekonomski fakultet u Zagrebu. Moji roditelji procijenili su da će mi koristiti ako upišem program ekonomske gimnazije, da će mi s tom školom biti lakše na fakultetu. Zato sam se upisala u privatnu Gimnaziju i ekonomsku školu Katarina Zrinski. I nisam pogriješila – objašnjava nam Elena Spevan, učenica drugog razreda ekonomske gimnazije, razloge svog odlaska u tu privatnu školu. Ističe da je prije upisa u srednju školu dugo razgovarala s roditeljima, da im je rekla da želi u gimnaziju, a kasnije na ekonomski fakultet.

– Željeli su mi olakšati i predložili ekonomsku gimnaziju. Izbor je bio dobar. Sedam nas je u razredu, imam 16 predmeta. Velika prednost je mali razred u kojem se profesor može posvetiti svakom učeniku. Zbog toga nam ne trebaju instrukcije, a ako nam je nešto posebno teško, možemo se dogovoriti s profesorom da nam to objasni dodatno. Mi učenici smo međusobno povezani, surađujemo i međusobno i s profesorima jer smo svi upućeni jedni na druge – kaže nam Elena. istražuju Putujemo i učimo geografiju i povijest, tako sve bolje upamtimo U osnovnoj školi bila je odlična i vrlo dobra učenica, a u srednjoj je odlikašica. – Doživjela sam šok kad sam došla, ali pozitivan. S kolegama sam se odmah sprijateljila i svi smo se dobro složili. Dodaje da tijekom školske godine idu na putovanja, dva tjedna bili su u Oxfordu, a u Hrvatskoj imaju i terensku nastavu – posjećuju razne tvrtke u županijama diljem Hrvatske. – Tako učimo i geografiju i povijest, sve vidimo, istražimo i bolje upamtimo nego da smo samo naštrebali, škola je privatna, ali nema tu poklanjanja ocjena. Mora se sjesti i naučiti. Ja učim dnevno četiri-pet sati. Mojim prijateljicama koje idu u javne gimnazije teže je nego meni – primjećuje Elena. Kaže da bi svima preporučila svoju školu, jer uza sve prednosti koje ima, učenike priprema i za državnu maturu. – Kroz cijelu godinu pripremaju nas za državnu maturu, na nastavi hrvatskog jezika pišemo eseje, vježbamo – kaže te dodaje kako je uvjerena da će uspjeti upisati ekonomski fakultet.

Komentara 1

DO
dommar36
01:09 24.06.2015.

jos jedna ekonomistica...blago nama....a sve u nas propada il je propalo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije