Povratak na članak

Nagrade radniku u 2018. godini 40 posto plaće

Za bonuse, božićnice i regrese isplaćeno 3,4 milijarde kuna.
Objava 12. siječnja 2019. 1568 prikaza
Popularni
 • Popularni
 • Najstariji
 • Najnoviji
Komentara 8
 • stefj:

  Hm, kada radiš u državnoj ili javnoj službi onda je sve moguće, a sada se nešto prigovara da se isplatilo premalo u privatnom sektoru?.. Treba malo pričekati i vidjeti koliko je će novaca više biti isplaćeno do kraja ove godine, ... prikaži još! nisu privatne firme na proračunu da sada odjednom isplate po 7500 Kn, već će isplaćivati mjesečno... Vidim da neki ljudi misle da su ta primanja neko pravo, a ne da se to ipak treba zaraditi. Privatni sektor ne živi od prava i nameta, već od onog što proda i privredi... Ovo zapravo uopće nije niti loš članak, bar nije antipoduzetnički kakve novine u pravilu objavljuju. Malo statistike koja pokazuje koliko porezno rasterećenje pozitivno utjeće na primanja ljudi... Jasno je da bi razni uhljebi, kao i komentatori ovdje željeli da se to oporezuje ili da se uopće ne isplaćuje, no ipak ovo pokazuje da su visoka porezna opterećenja u siromašnom društvu gdje je država sve pogubna za gospodarstvo i društvo...

  15:31 12. 1. 2019.
 • Avatar cro.adris
  cro.adris:

  Evo konačno da i naši ministri shvate kako smanjenje poreznog opterećenja zapravo donosi više svima nama, uključujući i samoj državi.

  10:48 12. 1. 2019.
 • midea:

  zanimljivo , država državi što god poželi a privatnik radniku samo kako Marić dozvoli , a da postavimo iste kriterije ? ili državne sve i svašta ili realnoga sektora poslodavcu sve a radnicima mrvice .....budimo realni , poslodavci prijave nagrade ... prikaži još!ade radnicima ali malo tko isplaćuje iste !

  10:20 12. 1. 2019.
 • samoborka:

  Previse je jos uvijek zloubotrebe tih omogucenih neoporezivih davanja radnicima od strane poslodavaca. Veliki broj poslodavaca (u srednjim,a iznad svega u manjim firmama,a u obrtima pogotovo) ce smanjiti brutto iznose placa djelatnicima i tu razliku isplacivati kroz neoporezivi izdatak. Radnik ... prikaži još! ce zapravo dobivati isto,uz to da ce mu se manje uplacivati za mirovinsko,a biljezit ce se,krivo, da je dodatno nagradjivan. Tih dodatnih 5.000,00 neoporezivo se nije smjelo dati na volju poslodavcima u koliko "rata" ce ih isplatiti, nego se moralo ograniciti na maksimalno 3-4 "rate" godisnje,kako bi se izbjeglo kresanje ugovorenih iznosa brutto placa. Na manje iznose brutta,posljedicno ce i zdravstvo dobivati manje,jer ce biti manja osnovica za obracun zdravstvenih doprinosa.

  11:10 12. 1. 2019.
 • PetaGora:

  Evo kao idu te nagrade: šef kaže radnicima isplaćujem vam 5000 božičnice, kad podignete gotovinu, 1500 je vaše, ostalo je moje! Toliko o tome!

  3 10:59 12. 1. 2019.
 • Recite što mislite!

  Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.