Povratak na članak

'Mobing često ne provode šefovi, već kolege na istim pozicijama'

Govoreći o najčešćim simptomima mobinga, Apostolovski je kazala je kako žrtve u mnogo većoj mjeri zamjećuju posljedice na svoj privatni u odnosu na poslovni život
Objava 30. ožujka 2015. 8594 prikaza
Popularni
 • Popularni
 • Najstariji
 • Najnoviji
Komentara 7
 • novo vriijeme:

  Mobing provodi osoblje u neposrednom kontaktu najčešće po nalogu šefa, u protivnom bi šef reagirao na pritužbe i mobing bi prestao. U Hrvatskoj je mobing ponekad sredstvo obračuna sa konkurencijom na svim razinama iz razloga da nema jasnih kriterija rada ... prikaži još! i kvalitete rada i zapošljavljanja stoga se sa boljima od sebe obračunavaju najčešće razni politički uhljebi, a počinitelji dobivaju nagrade bilo na radnom mjestu bilo izvan njega. Stoga ovakav plitiki način razmišljanja koji čitamo u ovom članku može služiti samo za maglenje ovog vrlo raširenog problema u Hrvatskoj.

  14:53 30. 3. 2015.
 • mikrogrizzly:

  Mobbing je oblik (i) verbalnog zlostavljanja, a kako neće cvjetati u RH kad ovdje znano roditelji zvjerski, s puno primitivnog gušta, ogovaraju i vlastitu djecu. Što nas onda treba čuditi kad se kolega okomi na kolegu - živimo u blabla ... prikaži još! državi gdje se ili ogovara ili telefonira, trećeg nema kad se radi o verbalnoj komunikaciji.

  14:26 30. 3. 2015.
 • novo vriijeme:

  Gospođa Jadranka Apostolovski selektivno riješava mobing kao i Bajić kriminal.

  14:55 30. 3. 2015.
 • franekapetanovic:

  Vijest da naše blagajnice u supermarketima nemaju mogućnosti niti , kad im je za to potrebno , izvršiti fiziološku potrebu, potresla me je do bola. Nek kažu da će u buduće morati nositi pelene , one iste koje nose starije ... prikaži još!starije osobe iz razloga inkontinencije. Lj udi, narode zove li se to robovlasništvo, ili za takove čine ne postoji izraz. Ne znam što Vi kažete o onima koji ih maltretiraju na taj naćin. No ja kažem da je to neoprostivo od strane mjerodavnih , da je to neljudski , i da je to za svaku osudu, da je to bestijalan naćin maltretiranja čovjeka od strane čovjeka, nezapamćen u povijesti čovječanstva. Morski

  18:20 26. 7. 2016.
 • normalac:

  Mobing je gorući problem našeg društva koji se sustavno zataškava. Mobing je jedini i isključivi način vladanja današnjih voditelja tvrtki i institucija. Vladajuće strukture čine sve da se žrtve neutraliziraju, sve zbog svojih uhljeba. Gotovo sam siguran da u Hrvatskoj ... prikaži još! ne postoji niti jedan ravnatelj škole koji je na svojoj poziciji zbog sposobnosti. Vlast to jako dobro zna, učinili su sve da tako bude. Mobingiraju se sposobni jer jedino takvi imaju svoje mišljenje i konkurencija su uhljebima. Budući nam društvo tone, očekujem velike probleme i ne vidim nikakav izlaz iz tog užasa. Nitko ništa ne čini na tom polju, pače.

  18:33 30. 3. 2015.
 • franekapetanovic:

  Cijenjene kolege, zamolit ću Vas da mi pomognete u prosudbi slučaja koji se dogadja svakoga jutra za vrijeme ispijanja najdražega nam poroka: kave, kapućina, kave sa šlagom , duže , kraće, toplim ili hladnim mlijekom. Naime , postoji osoba koja ... prikaži još! koja iritira izvjesnoga gosta svojim pozdravom na taj način što ga ne oslovljava imenom , već nekom varijantom kako se to radi u dijelu Dalmatinske zagore Na primjer: umjeso da nekoga oslovimo s Josip , on će ga osloviti s Joso, umjesto Mate oslovit će ga s Mateša,umjesto Petre oslovit će ga s Peša i tako dalje. I nije to sve, jer dotični, što iritira, ima i rezervnu varijantu, pa će istoga čovjeka u isto vrijeme pozdraviti partizanskim pozdravom, pitati ga: ima li nekih vijesti o poslijeratim jamama , o kojima je dan prije naširoko i nadugačko informirala ''Bujica'.' Zatim će namjerno sjesti do subjekta , na nadugo i naširoko raspravljati o tome sa svojim istomišljenicima povišenim tonom , da svi ljudi u kafića znaju , svima dati do znanja : da su oni i ovoga jutra tu i da pričaju- variraju istu temu kao i jučer: temu o ustašama i partizanima. Gospodo, je li to mobing ili nije? Jer čovjek se nakon toliko vremena odvažio reći nadasve neugodnoj osobi , da bi mogao prestati s neugodnim komentarima, reći mu , da je to što on svako jutro njega dočika nadimkom, te navedenim pozdravom proizvod njegova nezadovoljstva na poslu, jer je ovaj još uvijek u radnom odnosu, ili pak nesuglasica u familiji- braku.

  18:42 18. 11. 2016.
 • Avatar dmitarX
  dmitarX:

  U biti, radi se o kombinaciji nasilja šefa i ostalih kolega.

  14:56 30. 3. 2015.
 • Recite što mislite!

  Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.