Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poslovni uzlet

Ministar Maras najavio veliku pomoć za 150 tisuća obrtnika i poduzetnika

04.09.2014.
u 15:02

"To je velika pomoć za 150 tisuća obrtnika i poduzetnika i jedna od najbitnijih stvari za male poduzetnike u mandatu ove Vlade", izjavio je Maras.

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras najavio je na okruglom stolu Poslovnog dnevnika "Misli lokalno, djeluj globalno" koji se održava u Ludbregu, da će obrtnici i mali i srednji poduzetnici od sljedeće godine PDV plaćati po naplaćenom,a ne fakturiranom računu do vrijednosti od tri milijuna kuna. "To je velika pomoć za 150 tisuća obrtnika i poduzetnika i jedna od najbitnijih stvari za male poduzetnike u mandatu ove Vlade", izjavio je Maras. 

Također je najavio da će Ministarstvo do kraja ove godine raspisati program bespovratnih potpora za male i srednje poduzetnike u vrijednosti od 250 milijuna eura. "Na prvom natječaju za ulaganja u unapređenje postojećih tehnologija i razvoj novih proizvoda i usluga javilo se 120 tvrtki, a dobilo ih je 28. Oni koji nisu uspjeli ne moraju očajavati jer na jesen kreću novi natječaji", kazao je Maras podsjetivši da je ove godine na za tu svrhu na raspolaganju 130 milijuna eura. Na okruglom stolu predstavljene su tri tvrtke koje su dobile na natječaju: Machiper oprema, Bomark Pak i Gastrocom.

Machiper oprema dobila je sedam milijuna kuna bespovratnih sredstava za proširenje proizvodnih kapaciteta u uvođenje novih tehnologija. Investicija ukupne vrijednosti 12,4 milijuna kuna trebala bi u toj tvrtki povećati proizvodnju za 50 posto te zaposlenost za 80 posto.

 Bomark Pak dobio je 11,2 milijuna kuna za projekt izgradnje nove hale i uvođenje novih tehnologije ukupne vrijednosti 29 milijuna. Investicija bi trebala rezultirati početnim zaposlenjem 11 novih radnika, a onda bi njihov broj mogao vremenom rasti.

Gastrocom je za rekonstrukciju i opremanje hotela Park 4 u Varaždinu dobio 11,9 milijuna kuna bespovratnih sredstava za ukupnu investiciju od 32 milijuna kuna. 

Poduzetnici će se do kraja ove godine također moći natjecati i za ukupno 70 milijuna eura za ispunjavanje standarda i certificiranja proizvoda kako bi što lakše izašli na međunarodna tržišta te 40 milijuna eura za stvaranje napredne poslovne infrastrukture.

Gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić primio je od ministra Marasa ugovor kojim će grad Ludbreg dobiti 719 tisuća kuna bespovratnih sredstava za poticanje investicija i razvoj poduzeća utemeljenih na znanju u sklopu mjere C2 "Tehnološki parkovi, poslovni inkubatori i poduzetnički centri i centri kompetencije" Ministarstva poduzetništva i obrta.

Komentara 1

DU
Deleted user
11:04 05.09.2014.

Najveća pomoć obrtnicima bi bila da vlada podnese ostavku. Čime će im Maras pomagati kad su sve novce potrošili na sufinanciranje energetske obnove privatnih nekretnina. Ne znam što država ima s tim da daje novce ljudima koji žele povećati vrijednost svojih nekretnina, valjda Mrka-Taritaš zna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije