Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GREEN-TECH SAJAM

Min. zaštite okoliša pokrovitelj GREENVEST: HOME EDITION-a

Mihael Zmajlović (1)
Patrik Macek/PIXSELL
15.07.2013.
u 15:34

Izdanje prvog hrvatskog green-tech i green-lifestyle sajma otvorenog tipa 'GREENVEST: HOME EDITION' održati će se u trgovačko-zabavnom centru - ARENA CENTAR-u - od 17. do 19. listopada 2013. godine

Ministarstvo zaštite okoliša i prirode prihvatilo je pokroviteljstvo nad organizacijom Prvog green-tech i green-lifestyle sajma GREENVEST: HOME EDITION, stoji u priopćenju Saveza za energetiku Zagreba.

U tekstu dopisa kojeg potpisuje ministar, gospodin Mihael Zmajlović, stoji sljedeće: \"Ministarstvo zaštite okoliša i prirode s osobitim zadovoljstvom prihvaća pokroviteljstvo bez financijske obveze nad prvim hrvatskim green-tech i green-lifestyle sajmom \"GREENVEST: HOME EDITION\", koji će se u listopadu ove gospdine održati u Arena Centru u Zagrebu\".

U dopisu stoji i sljedeće: \"Dugoročan razvoj Republike Hrvatske nužno je usmjeravati prema održivom razvitku, zaštiti okoliša, iskorištavanju prirodnih resursa i učinkovitom gospodarenju u svim segmentima gospodarstva, javnih i osobnih potreba, što podrazumijeva i neizbježna ulaganja u zaštitu klime i okoliša općenito. Ta ulaganja nikako ne smiju postati trošak ili opterećenje za državu i gospodarstvo, već je na njih potrebno gledati kao na priliku da se kroz transfer i razvoj novih tehnologija vezanih uz ovo područje osnaži industrija, kako bi dodana vrijednost od povećanja energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije, uvođenja održivog sustava gospodarenja otpadom, upravljanje vodama ili ulaganje u održivi promet i poljoprivredu ostala u Republici Hrvatskoj\".

\"Želim Vam puno uspjeha u pripremi ovog značajnog događaja i srdačno Vas pozdravljamo\", zaključuje se u dopisu kojeg potpisuje ministar Zmajlović.

***
Izdanje prvog hrvatskog green-tech i green-lifestyle sajma otvorenog tipa \'GREENVEST: HOME EDITION\' održati će se u trgovačko-zabavnom centru četvrte generacije - ARENA CENTAR-u - od 17. do 19. listopada 2013. godine na raspoloživoj unutarnjoj izložbenoj površini od 1.000 m2 i vanjskoj izložbenoj površini od 2.500 m2, a riječ je o sajmu na kojem će se predstavljati domaće i strane tvrtke te njihove \'green\' usluge, proizvodi i tehnologije krajnjim potrošačima.

Područja sajma su (abecedno): eko inovacije, eko poljoprivreda, energetska učinkovitost, financijske usluge, informatičke tehnologije, inteligentna energija, inteligentni sustavi i procesi, inženjerske usluge, konzultantske usluge, obnovljivi izvori energije, proizvodi od recikliranih materijala, tehnologije reciklaže, zaštita okoliša, zelena gradnja, zelene uslužne djelatnosti, zeleni lifestyle proizvodi, zeleni prijevoz i zeleni turizam.

Događaj će se održati u organizaciji Saveza za energetiku Zagreba i tvrtke Energo Media Servis, suorganizaciji Hrvatske gospodarske komore - Europske poduzetničke mreže u Hrvatskoj, a pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića i generalnim supokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića i Grada Zagreba - Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj.

Sve informacije mogu se dobiti na www.greenvest.com.hr ili pozivom na broj Informativnog centra Saveza za energetiku Zagreba i Energo Media Servisa na +385-1-6441-445.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije