Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Gospodarstvo

Kako Google zarađuje, a kako možete i vi!

09. lipnja 2016. u 08:45 687 prikaza
Google
Foto: PR FOTO

Sigurno ste čuli za Google Adwords, Google Fiber i Google Play. Ovi, kao i drugi sektori Googlea, omogućili su ovom gigantu da u prvom kvartalu 2016. ostvari prihod od nevjerojatnih 20.35 milijardi dolara, što je 17% više u odnosu na isti period prošle godine.

Iskoristite ovu priliku i uzmite besplatnih 50€ za trgovanje cijenom dionica Googlea, koje bi prema Financial Timesu do kraja godine mogle porasti preko 20% i zaradite.

Besplatnih 50€ za trgovanje na svjetskoj burzi možete preuzeti ovdje.

Glavni pokretač rasta Googlea, odnosno Alphabeta, i dalje je reklamni sektor, koji donosi oko 90% ukupnog profita tvrtke. Ipak, postoji još nekoliko grana koje mogu potencijalno povećati rast, kao što su Google Cloud Platform, Google Fiber i Google Play. Neki od ovih poslova mogu postati bitnim faktorom ove tvrtke.

Prema riječima čelnika tvrtke, glavni faktor koji će razlikovati Google od konkurencije je uslužni dio s računalima sposobnim za učenje, integriranim u cloud tehnologiju. Google predviđa da će korištenje takvih računala pomoći kompaniji razumjeti podatke i naći načine kojima ih može najbolje iskoristiti.

Pored toga, Alphabet nastavlja s velikim investicijama u Google Fiber odjel, koji podržava internet usluge velike brzine, s maksimalnom brzinom od 1 Gbps, kao i data centre za cloud u koje je prošle godine uložio 8.9 milijardi dolara. Google planira uključiti još 12 regija širom svijeta u svoju cloud uslugu i upravo ovaj potez bi trebao omogućtii bolju poziciju u odnosu na konkurentske tvrtke, kao što su Amazon i Microsoft.

Osim toga, Google je uveo i mnogo poboljšanja u Google Play, koji sada ima preko 1 milijardu korisnika. Igre su i dalje jedna od najvećih vertikala za Google Play i u 2015. godini broj igara koje su dostigle 1 milijun instalacija porastao je za 50%.

Fortrade Ltd je autoriziran i reguliran u UK od strane FCA (Financial Conduct Authority) pod licencom broj 609970.

Ugovori za razliku u cijeni (CFD) predstavljaju proizvode koji se oslanjaju na financijski leverage i nose visoku razinu rizika za Vaš kapital jer cijene mogu brzo postati nepovoljne za Vas. Ovi proizvodi možda neće biti prikladni za sve klijente i stoga morate biti sigurni da ste razumjeli rizike, a potražite i neovisan savjet. Ovaj materijal ne predstavlja ponudu, tražbinu niti transakciju, glede bilo kojega financijskog instrumenta. Gubici mogu nadmašiti Vaše depozite i od Vas bi se mogle očekivati dodatne uplate. Fortrade ne prihvaća bilo kakvu odgovornost za bilo kakvu uporabu ovih komentara niti za posljedice koje iz toga mogu proisteći. Ne daje se nikakvo uvjeravanje niti jamstvo za točnost ili potpunost ovih podataka. Slijedom toga, svaka osoba koja postupi prema njima, radi to u potpunosti na vlastiti rizik.

Urednik i voditelj HTV-ove emisije Nedeljom u 2, Aleksandar Stankovic
Iskren
Stanković oduševljen: Ovo je muškarac koji zna što hoće, a ne Milanović i Jandroković
CVH
CVH
Naučite kako samostalno obaviti pregled motocikla i dođite na besplatnu provjeru tehničke ispravnosti