Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sam svoj šef

'Kad se vrata zatvore, prozor se uvijek otvori'

Danijela Čavlović
Pixsell
23.08.2012.
u 14:09

Donosimo vam razgovor s Danijelom Čavlović, dugogodišnjom novinarkom koja je nakon iznenadnog otkaza usprkos krizi pokrenula vlastiti posao u drugoj djelatnosti

U potpuno dizajnerski obnovljenom obiteljskom stanu u centru Zagreba, Danijela je nadavno s članovima obitelji otvorila prvi domaći bed and breakfast studio koji gostima nudi ugodan boravak. Čitavi projekt nazvala je Kairos prema grčkom bogu sretnog trenutka pošto vjeruje kako treba iskoristiti svaku priliku u životu.
Možete li pojasniti pojam bed and breakfast? Zašto niste radije odlučili otvoriti hotel ili hostel?
Naš studio prije svega pruža gostima uslugu noćenja s doručkom pa smo time i došli do tog uobičajenog engleskog naziva za takav tip ponude. Slučajno, na kraju je ispalo da ga nitko u Zagrebu do sada nije pravno registrirao pa smo mi samim time prvi bed and breakfast. Prvotna ideja je bila da otvorimo hostel, ali nam se to činilo puno kompliciranijom opcijom pošto on mora biti samostalni objekt te bismo morali probijati vrata na glavnu ulicu. Shvatili smo da je to također i puno skuplja opcija te smo odlučili zadržati raspored prostorija u stanu kakav smo imali, bez rušenja zidova. 
Otpočetka smo mislili nuditi uslugu doručka jer smatramo kako se ne može gostu prodati samo krevet i nadati se da će se vratiti. Osim doručka, gosti kod nas mogu iznajmiti bicikle, računalo, ako su na putu možemo im oprati i ispeglati rublje, a uz sve to prodajemo suvenire.
Ostatak intervjua pročitajte na Pametnoj kuni.

U potpuno dizajnerski obnovljenom obiteljskom stanu u centru Zagreba, Danijela je nedavno s članovima obitelji otvorila prvi domaći "bed and breakfast" studio koji gostima nudi ugodan boravak. Čitav projekt nazvala je Kairos prema grčkom bogu sretnog trenutka jer vjeruje da treba iskoristiti svaku priliku u životu.

Možete li pojasniti pojam "bed and breakfast"? Zašto niste radije odlučili otvoriti hotel ili hostel?

Naš studio prije svega pruža gostima uslugu noćenja s doručkom pa smo time i došli do tog uobičajenog engleskog naziva za takav tip ponude. Slučajno je na kraju ispalo da ga nitko u Zagrebu do sada nije pravno registrirao pa smo mi samim time prvi "bed and breakfast". Prvotna je ideja bila da otvorimo hostel, ali nam se to činilo mnogo  kompliciranijom opcijom jer hostel mora biti samostalni objekt te bismo morali probijati vrata na glavnu ulicu. Shvatili smo da je to također i mnogo skuplje te smo odlučili zadržati raspored prostorija u stanu kakav smo imali, bez rušenja zidova. Otpočetka smo mislili nuditi uslugu doručka jer smatramo kako se ne može gostu prodati samo krevet i nadati se da će se vratiti. Osim doručka, gosti kod nas mogu iznajmiti bicikle, računalo, ako su na putu možemo im oprati i ispeglati rublje, a uz sve to prodajemo suvenire.

Ostatak intervjua pročitajte na Pametnoj kuni.

Komentara 1

MA
Maroje2312
18:43 25.08.2012.

Meni se dogodila slična stvar hvala Bogu. sve je ispalo super. Sve se događa s razlogom.Zato ne treba očajavati, treba vjerovati u sebe, jer svaki čovjek priča je za sebe i ima potencijala za nešto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije