Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Jesu li tvrtke spremne za Dualno obrazovanje?

radnici
Foto: Thinkstock
1/10
PR
Autor
PR članak
29.03.2017.
u 08:30

Jesu li hrvatske tvrtke spremne i u kojoj mjeri uključiti se u programe dualnog obrazovanja i koje su im najznačajnije prepreke bit će teme konferencije koju organizira Hrvatska gospodarska komora, zajedno s projektnim partnerima, Austrijskom gospodarskom komorom, Sveučilištem u Zadru, Obrtničkom komorom Zagreb, Regionalnim centrom za razvoj poduzetničkih kompetencija za zemlje jugoistočne Europe i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje.

Konferencija “Oblici učenja na radnom mjestu za učenike srednjeg strukovnog obrazovanja u RH – analiza stanja, izazovi i preporuke” će se održati 4.travnja 2017. godine u Zagrebu, u. Kongresnom centru Forum, Zagreb, Radnička cesta 50 s početkom u 10:00 sati.

Cilj konferencije je raspraviti mogućnosti i prednosti vezane za učenje temeljeno na radu okupljanjem predstavnika iz poslovnog sektora, strukovnih škola i tijela državne uprave.

Na konferenciji će se također pokušati utvrditi kako pružiti podršku poduzećima u provođenju učenja temeljenog na radu.

Ovo je prva konferencija u sklopu projekta Cap4App "Jačanje kapaciteta komore i partnera za pomoć malim i srednjim poduzećima za uključivanje u naukovanje", koji se realizira u sklopu Erasmus + programa EU.

Nositelj projekta je Hrvatska gospodarska komora, a partneri su Austrijska gospodarska komora, Sveučilište u Zadru, Obrtnička komora Zagreb, Regionalni centar za razvoj poduzetničkih kompetencija za zemlje jugoistočne Europe i Hrvatski zavod za zapošljavanje.

Na konferenciji će biti predstavljeno izvješće „Analiza postojećeg stanja i shema naukovanja u Hrvatskoj, kao i rezultati istraživanja provedenog u prvoj fazi projekta.

Izvješće se temelji na rezultatima istraživanja u kojem su sudjelovale škole, poduzetnici i jedinice lokalne samouprave u kojem je iskazana potreba za podrškom od strane gospodarske komore i drugih dionika. Škole su naglasile kako je suradnja s poduzetnicima nužna za osiguravanje obrazovne dinamike, ali i kako bi se razvio sustav mentoriranja, koji bi rezultirao u konačnici i prilikama za zapošljavanje mladih ljudi.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?