Povratak na članak

Izvoz rastao brže od uvoza, BDP skočio 2,9% zbog potrošnje

O turističkoj sezoni ovisi hoće li se ostvariti prognoze po kojima je Marić sastavio proračun
Objava 30. kolovoza 2018. 479 prikaza
Popularni
 • Popularni
 • Najstariji
 • Najnoviji
Komentara 6
 • stefj:

  Rastu plaće, no i dalje je problem u velikim porezima, još uvijek imamo prosječno jednu od najvećih bruto plaća među tranzicijskim zemljama, a istovremeno jednu od najmanjih neto plaća. Drugi problem je da je to zatvoreni krug - rastu plaće ... prikaži još!e u državnim i javnim strukturama, rastu brže od privrede, te se porezi ne mogu smanjiti, a o toj potrošnji državnih i javnih struktura ovisi potrošnja, koja je glavna komponenta BDP-a... Na žalost, osim ovih poreznih pretakanja iz šupljeg u prazno, nema drugih reformi i nema osnove za zdravi rast. Investicije, koje su bitne za rast, i dalje neće doći, osim onih u turizam. Nema greenfield investicija koje bi dugoročno donijele benefite... Moraju se ozbiljno pokrenuti i drugi ministri u vladi, vidi se da Marić tu više ne može ništa. Ogromni su pritisci na povećanje rashodovne strane proračuna, a nema gospodarskih osnova za to. Političko upravljanje nas je i dovelo u ovu situaciju, gdje se političari sa sindikatima državnih i javnih struktura dogovaraju kome, kako i koliko novaca će uzeti... Ako krene uništavanje 2. stupa i ako se nastavi uništavanje mikro i malih poduzeća, onda znamo da su uhljebi pobijedili i da definitivno nema budućnosti u Hrvatskoj. Pa već danas, možete li zamisliti nekog klinca koji ima ideju, da otvori tvrtku u Hrvatskoj? Teško, jako, jako teško...

  09:52 30. 8. 2018.
 • Avatar babas
  babas:

  Kad čovjek sluša hadezeove ministre pomislio bi da sve u ovoj državi cvijeta i raste,država izobilja. Slušam onog ministra turizma Capellija koji govori o super uspješnoj sezoni gdje prihodi rastu 10% u odnosu na rekordnu 2018,a s druge strane sve ... prikaži još! koje znam kako kukaju da su im apartmani i u kolovozu prazni,a podbačaj bar 20%,prava katastrofa od sezone Tko to laže?

  11:46 30. 8. 2018.
 • Avatar southman
  southman:

  Poslodavci se žale na nedostatak radne snage, a najveći razlog nedostatka je visina plaće !?

  08:55 30. 8. 2018.
 • Vito:

  Izvoz rastao brže od uvoza, BDP skočio 2,9% zbog potrošnje ::: Točno tako -- u vrijeme ove vlasti organizacije pred sudom osuđene za pljačku Hrvatske najuspješniji je izvoz mlade radne snage i cijelih obitelji. __ Nakraju godine bit će još ... prikaži još! uspješniji kad izvezu 600 brodograditelja iz Hrvatske

  07:26 30. 8. 2018.
 • Avatar Hrvatski Vitez
  Hrvatski Vitez:

  Izvoz domače bežanije za Irsku i Njemačku rastao brže od uvoza stranih turista , BDP skočio 2,9% zbog potrošnje a kopanje po kontejnerima skočilo 30 posto zbog neimaštine, besposlenosti, lopovluka i saznanja da imamo Hrvatsku.

  1 07:46 30. 8. 2018.
 • Recite što mislite!

  Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.