Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis

Inini volonteri u akciji

INA Klub volontera okuplja 550 članova, a dosad je sudjelovao u 60-ak volonterskih akcija
05. svibnja 2015. u 11:00 111 prikaza
Inini volonteri u akciji
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Volonteri INA Kluba volontera ovih su dana vrlo aktivni. U svojoj su zadnjoj akciji pomagali u plijevljenju korova i malčiranju tla oko mladog drveća u Botaničkom vrtu Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Sredinom travnja pak uređivali su terapijski vrt u parku oko Neuropsihijatrijske bolnice “Dr. Ivan Barbot” u Popovači. U obje su te akcije Inini volonteri sudjelovali u sklopu programa Zeleni pojas.

No, to nisu sve aktivnosti u kojima sudjeluje INA Klub volontera. Od 2011. godine kada je osnovan, Klub je sudjelovao u 60-ak volonterskih akcija. Kako kaže voditelj INA Kluba volontera Neven Poklepović, najčešće je riječ o različitim humanitarnim akcijama, a Inini volonteri rado pomažu djeci, osobama s posebnim potrebama i drugima kojima je pomoć potrebna.

Klub okuplja 550 članova iz svih dijelova velikog Ininog sustava, a sudjelovanje u Klubu volontera ugrađeno je i u kolektivni ugovor ove kompanije.

Inače, Zeleni pojas je program kojim INA podržava i sufinancira projekte poput pošumljavanja, edukacija o ekologiji, uređenja zelenih površina i dječjih igrališta, čišćenja podmorja, priobalja, jezera i rijeka te drugih sličnih aktivnosti. INA je i ove godine pozvala sve organizacije civilnog društva i javne obrazovne ustanove u Hrvatskoj da osmisle ideje i projekte za očuvanje okoliša i prirode te ih implementiraju, uz financijsku podršku Ine i pomoć INA Kluba volontera.

U tijeku je novi Inin natječaj u sklopu projekta Zeleni pojas, koji je otvoren do 31. svibnja. Svi detalji o uvjetima natječaja i potrebnoj natječajnoj dokumentaciji dostupni su ovdje.

Preminuo Aki Rahimovski, pjevač Parnog Valjka
golema tuga
Akiju su ovog tjedna u jednoj zagrebačkoj klinici ugrađena četiri stenta, svi su vjerovali da će biti dobro
Tehnički pregled vozila
SAVJETI PROFESIONALACA
Jednostavni dnevni pregled automobila može vas spasiti velikih kazni u prometu