Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Implementacija poslovnog rješenja SAP Business All-in One

SAP Business All-in-One najbolje odgovara potrebama srednjih poduzeća koja traže sveobuhvatna integrirana industrijska rješenja za upravljanje tvrtkom s fleksibilnom i otvorenom tehnološkom platformom.
06. prosinca 2010. u 14:57 99 prikaza
rukovanje
Foto: arhiv VL

Riječ je integriranom poslovno-informacijskom sustavu na bazi rješenja SAP ERP. Ugovor su potpisali Krešimir Hlede, direktor Piramide d.d. i Vedrana Momirski-Jurleka, direktorica Poslovnih sustava S&T Hrvatska d.o.o., implementatora projekta.

Potpisivanjem ovog ugovora Piramida  čini još jedan korak prema ostvarivanju strateških ciljeva tvrtke, stvaranjem uvjeta za kvalitetno obuhvaćanje poslovnih procesa i realizaciju strateških inicijativa koje imaju cilj povećanja prihoda, veću konkurentnost na domaćem i vanjskim tržištima kao i smanjenje administrativnih i troškova proizvodnje.

- Piramida  radi održivog rasta i razvoja te ostvarenja konkurentskih prednosti održava maksimalnu kvalitetu poslovanja na svim razinama. Sustavnim ulaganjem u napredna tehnološka rješenja osiguravamo kvalitetu poslovnih procesa, pravodobno i pravilno donošenje poslovnih odluka te primjenu funkcionalnosti za buduće tržišne promjene. Uvjereni smo da smo odabirom SAP-a odabrali izvrsni poslovno-informatički sustav i izvrsnoga implementatora - rekao je  Krešimir Hlede, direktor Piramide.

- Izuzetno nam je zadovoljstvo što i tržište srednje velikih hrvatskih tvrtki prepoznaje isplativost ulaganja u poslovne sustave SAP. S&T će za ovaj projekt osigurati iskusne konzultante koji poznaju specifičnost proizvodne te izvozno orijentirane industrije, što jamči kvalitetno izvođenje projekta, prijenos znanja i praksi - istaknula je Vedrana Momirski-Jurleka, direktorica Poslovnih sustava S&T Hrvatska.

Predviđeni završetak implementacije je sredinom 2011. godine, a proces implementacije poslovno-informatičkog sustava odvijat će se u fazama, prema tehnologiji PROMET.

SAP Business All-in-One najbolje odgovara potrebama srednjih poduzeća koja traže sveobuhvatna integrirana industrijska rješenja za upravljanje tvrtkom s fleksibilnom i otvorenom tehnološkom platformom. 

 Očekuje se da će Piramida uvođenjem ovog sustava osigurati:

-          optimizaciju procesa naručivanja i prodaje

-          učinkovito upravljanje proizvodnim procesima uz potpunu kontrolu njihovih troškova

-          djelotvorno upravljanje dobavljačima

-          poboljšanu uspješnost računovodstvenih i upravljačkih procesa

-          učinkovito upravljanje zalihama i poboljšanje njihovog obrtaja

-          smanjenje neplaćene prodaje u danima

SAPSAP je vodeći svjetski proizvođač pos

SAP
SAP je vodeći svjetski proizvođač poslovnog softvera*. Trenutno, više od 102.500 korisnika u više od 120 zemalja koristi SAP-ove® aplikacije – od rješenja koja odgovaraju na potrebe malih i srednjih tvrtki do poslovnih rješenja za velike i globalne korporacije. SAP-ov softver, pokretan SAP NetWeaver™ tehnološkom platformom koja omogućuje inovaciju i poslovne promjene, pomaže tvrtkama diljem svijeta u poboljšavanju odnosa s korisnicima, povećanju suradnje s poslovnim partnerima i u kreiranju učinkovitosti diljem svojih nabavnih lanaca i poslovnih operacija. SAP-ov portfelj rješenja podržava jedinstvene poslovne procese u više od 25 industrija, uključujući visoke tehnologije, maloprodaju, financijske usluge, zdravstvo i javni sektor. Sa podružnicama u više od 50 zemalja, SAP je kotiran na nekoliko burzi, uključujući Frankfurtsku i Njujoršku burzu, pod simbolom \"SAP\". (Dodatne informacije na www.sap.com i www.sap.hr)

(*) SAP definira poslovni softver kao cjelinu koja sastoji od sustava za upravljanje resursima poduzeća i s njim povezanih aplikacija poput upravljanja nabavnim lancem, upravljanja odnosa s korisnicima, upravljanja životnim ciklusom proizvoda i upravljanja odnosa s dobavljačima.

O S&T – www.snt-world.com &nda

O S&T – www.snt-world.com – XETRA Beč
S oko 2,280 zaposlenika i prihodom od 411 milijuna EUR-a (2009.), S&T je vodeći pružatelj sveobuhvatnih usluga savjetovanja, outsourcinga, integracije sustava i IT servisa u središnjoj i istočnoj Europi te njemačkom govornom području. S&T grupa prisutna je u 19 zemaljai. Ključno poslovno područje S&T-a usmjereno je na savjetovanje, te razvoj, implementaciju i izvršavanje IT rješenja, procesa i sustava. S&T pruža podršku tvrtkama duž cijelog IT vrijednosnog lanca u oblasti proizvodnje, trgovine, telekomunikacija, javnih usluga, financijskih usluga, kao i energije i komunalnih poduzeća. Sjedište S&T-ja je u Beču, a dionice S&T-ja kotiraju na Bečkoj burzi od 2003.

PIRAMIDAPiramida d.d. je proizvođač stak

PIRAMIDA
Piramida d.d. je proizvođač staklene farmaceutske ambalaže u stopostotnom hrvatskom vlasništvu. 90%  ukupne proizvodnje čini proizvodnja za izvoz, dok na hrvatskom tržištu ostaje 10% proizvoda tvrtke.
Piramida je osnovana 01.10.1950. godine kao gradsko udruženje staklara za proizvodnju božićnog nakita sa sjedištem u centru Zagreba. Nakon završetka privatizacije 2001. godine, rastu ulaganja i provodi se daljnja tehnološka modernizacija, a Piramida izlazi na cijelo europsko tržište i bilježi nagli rast proizvodnje. Godine 2002. certificira se sustav upravljanja kvalitetom prema ISO 9001, koji se godinu dana kasnije integrira sa sustavom upravljanja okolišem prema ISO 14001. Godine 2003. investira se u izgradnju Čistih soba koje zadovoljavaju zahtjeve norme ISO 14644-1 klase ISO 8 u kojima se proizvodi pakiraju.
Svojom desetljetnom tradicijom i modernom tehnologijom  te stalnim ulaganjem u zaposlenike i razvoj proizvodnje Piramida jamči kvalitetu proizvoda i stručnost pri rješavanju zahtjeva kupaca.
www.piramida.hr

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka