Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONZUM benz

Ide li Agrokoru energetika?

Nacionalni energetski tjednik (1)
Foto: Nacionalni energetski tjednik
1/3
27.05.2013.
u 11:41

Čini se da će energetski biznis obitelji Todorić ubrzo postati još jedna strateška grana koncerna Agrokor.

Todorić želi postati i energetskim magnatom pa vrlo često niču novi projekti u naftnom, bioplinskom pa čak i solarnom sektoru. Agrokoru ide i energetika, a sudeći po broju kupaca i kontinuirano (od dana otvaranja) 10 lipa nižoj cijeni derivata na postajama KONZUM benz-a u odnosu na konkurenciju, čini se da će energetski biznis obitelji Todorić ubrzo postati još jedna strateška grana koncerna Agrokor.

Povezane tvrtke prošle su godine poslovale s gubitkom – ali to je tek logični investicijski početak pa je za očekivati kako će nakon realizacije svih zamišljenih projekata i njihovog puštanja u pogon ovo biti novi uspješni potez Ivice Todorića.

Tvrtka Agrokor Energija d.o.o. osnovana 2010. godine s temeljnom djelatnošću proizvodnje, distribucije i trgovine električnom energijom, u 100%-otnom vlasništvu Agrokor-Trgovine d.d., prošle je godine ostvarila 21 tisuću kuna prihoda te 623 tisuće kuna rashoda, pokazuju podaci objavljeni na stranicama Poslovna.hr. Ta je tvrtka zaključno s krajem prošle godine ostvarila gubitak u visini od 601,9 tisuća kuna, ali je zabilježila visokih 13,86 milijuna kuna vrijedne dugotrajne materijalne imovine.

Cijeli tekst dostupan je u prvom broju NET-a, Nacionalnog energetskog tjednika na linku http://issuu.com/energomedia/docs/net-nacionalni_energetski_tjednik-vol1

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije