Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
proizvodi

I Croatia uvela osiguranje kredita za slučaj otkaza, bolesti ili smrti

Croatia osiguranje
ARHIVA VL
04.05.2010.
u 17:36

Pokriće ovog rizika može se ugovoriti u Zagrebačkoj i Privrednoj banci te tvrtki Porsche Mobiliti pri podizanju nenamjenskih gotovinskih i kredita za automobile.

Croatia osiguranje postalo je drugi osiguravatelj na tržištu koji nudi osiguranje kredita u slučaju nemogućnosti otplate zbog gubitka posla, bolesti ili smrti. Zasad ga je moguće ugovoriti u Zagrebačkoj i Privrednoj banci te tvrtki Porsche Mobiliti pri podizanju nenamjenskih gotovinskih i kredita za automobile. Pritom je maksimalan iznos kredita 26 tisuća eura, a rok otplate sedam godina.

Za prosječan kredit od deset tisuća eura i rok otplate od sedam godina, mjesečna premija iznosi oko devet eura, odnosno 60 kuna mjesečno. U slučaju smrti kao posljedice nesretnog slučaja ili bolesti osiguravatelj pokriva puni iznos nedospjele glavnice. Kod privremene potpune nesposobnosti za rad, pokriveno je do 12 mjesečnih anuiteta kredita za svaki pojedinačni slučaj bolovanja, a može se koristiti najviše dva puta tijekom otplate kredita.

Kod nemogućnosti plaćanja kredita zbog otkaza, osiguranje pokriva šest mjesečnih rata kredita, a moguće ga je aktivirati najviše tri puta u roku trajanja osiguranja. Za kupce automobila u Porsche Mobilitiju osiguranje vrijedi tijekom 7-godišnje otplate kredita do maksimalnog iznosa od 25 tisuća eura. Osiguranje pokriva šest mjesečnih rata u slučaju nezaposlenosti i bolovanja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije