Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Hrvatska Lutrija u prvih pet mjeseci 2016. godine nastavila s rekordnim poslovnim rezultatima

lutrija
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
PR
Autor
PR članak
23.06.2016.
u 14:21

Ukupni prihodi Hrvatske Lutrije za prvih pet mjeseci 2016. godine iznose 195,8 milijuna kuna

Za prvih pet mjeseci 2016. godine Hrvatska Lutrija je ostvarila bruto dobit u iznosu od 20 milijuna kuna, što predstavlja rast od 11,3% u odnosu na isto razdoblje 2015. godine, kada je dobit iznosila 17,9 milijuna kuna. Doprinos povećanju rezultata može se pripisati najvećim dijelom povećanju prihoda od igara na sreću za 4,1%.

Operativna dobit (EBITDA) iznosila je 27,7 milijuna kuna

Ukupni prihodi Hrvatske Lutrije za prvih pet mjeseci 2016. godine iznose 195,8 milijuna kuna, odnosno za 7,2 milijuna kuna ili 3,8% više nego 2015. godine. Na rast prihoda utjecali su novi prihodi od iCasina u iznosu od 18,6 milijuna kuna. Poslovni prihodi zabilježili su rast od 3,7% u odnosu na isto razdoblje 2015. g. te operativna dobit (EBITDA) iznosi 27,7 milijuna kuna ili 7,7% više u odnosu na prošlu godinu. U segmentu djelatnosti priređivanja lutrijskih igara na sreću ostvareni su prihodi u iznosu od 132,2 milijuna kuna, što čini 67,5% ukupnih prihoda. Uvođenje internet casina, prvog legalnog internet casina u Hrvatskoj omogućilo je u promatranom razdoblju rast segmenta igara u casinima i automat klubovima za 105,1% te prihodi iznose 32,4 milijuna kuna.

Procijenjeni rashodi Hrvatske Lutrije za razdoblje siječanj - svibanj 2016. godine bilježe sporiji rast od prihoda i iznose 175,8 milijuna kuna te su veći za 5,2 milijuna kuna ili 3,1% nego u 2015. godini.

Doprinos Državnom proračunu za prvih pet mjeseci iznosi 101,1 milijun kuna.

„Nakon uspješne protekle godine gdje smo naš udio na tržištu igara na sreću povećali za 4% i odličnih rezultata u prvih pet mjeseci, čekaju nas novi izazovi kako bi na izuzetno kompetitivnom tržištu igara na sreću u RH i dalje rasli i povećali vlastiti udio na tržištu igara na sreću. Za igrače smo pripremili još funkcionalniju mobilnu aplikaciju Score Alarm, a u pripremi je uvođenje klađenja uživo na prodajnim mjestima kao i samostojećih aparata za igre na sreću. U suradnji s brojnim poslovnim partnerima kontinuirano širimo prodajnu mrežu te smo prisutni na više od 2.500 prodajnih mjesta u RH“ – istaknuo je Danijel Ferić, predsjednik Uprave Hrvatske Lutrije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?