ima li dovoljno deviza

Građani u panici kupuju eure, mjenjačnice nemaju veće svote. Pitali smo banke što napraviti i kakvo je stvarno stanje

24.03.2022.
u 07:18

Ne može se baš reći da je opsadno stanje, ali definitivno traje velika potražnja za eurima. Sve što otkupimo, prodamo, svaki euro – otkriva Gábor Sőregi, predsjednik Udruge hrvatskih mjenjača, i pojašnjava da takva potražnja traje od rasta inflacije koji je u korelaciji s razbuktavanjem ratnog sukoba u Ukrajini. Traže se i veći i manji iznosi, no mjenjačnice teško mogu podmiriti potrebe za većim svotama jer ne otkupe toliko od klijenata.

Ključne riječi

Komentara 44

Avatar megatronman
megatronman
07:23 24.03.2022.

Naslov: Panika... Prva rečenica teksta: Ne može se baš reći da je opsadno stanje... Contradictio in adiecto

IS
istina00
07:39 24.03.2022.

smijurija...kao da građani imaju stotine tisuća kuna pod madracima pa ih sada izvlače van i kupuju eure?!? pa svatko tko je imao višak kuna oduvijek je taj višak čuvao u eurima, prije toga u DEM...ovo sada su zadnji trzaji mjenjačnica koje pokušavaju nešto zaraditi prije nego ih ukinu krajem godine jer za 9 mjeseci kreće EURO u HR!

JA
jamajka
08:11 24.03.2022.

Jeb.... miša, opet sam kliknuo, a rekoh sebi neću više ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?