Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
što nosi budućnost?

Egzodus informatičara iz Hrvatske: Država im uzima skoro pola plaće, veliki propust doveo do Superhik efekta

08.08.2022.
u 18:24

Od bruto plaće država i lokalna samouprava hrvatskom programeru u firmi ‘uzmu’ oko 42 posto, a ako pojedinac iz Hrvatske radi, primjerice, za američku tvrtku kao paušalni obrtnik, to je opterećenje 7 posto

Komentara 77

Avatar Drpimir Kradezejčić
Drpimir Kradezejčić
18:32 08.08.2022.

To govorim godinama a svi se prave blesavi. A s druge strane rentijeri imaju visoki tax free profit. Pametne zemlje rade obrnuto. Porezno opterećuju statične nekretnine a rasterećuju produktivne sektore.

MT
makan tahi
18:32 08.08.2022.

pa svima uzima preko pola plače ako se gleda u odnosu na bruto2

GA
galico
19:24 08.08.2022.

U Njemačkoj i u ostalim razvijenim državama se ravnomjerno oporezuje rentijerstvo, rad i imovina..Nekretnina ništa ne vrijedi bez infrastrukture te održavanje infrastrukture treba platiti...I to iz jednako odrezanim poreza Ne mogu radni ljudi isključivo financirati održavanje infrastrukture..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?