Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
APSURD

Država vodi hajku na paušalce, a moćnici rade što žele: Porezna mulja s odgovorima

14.04.2022.
u 22:28

Što je dozvoljeno Jupiteru, nije dozvoljeno volu. A Jupiteri svako toliko zaboravljaju u imovinskim karticama navesti i obveznice, što se omaknulo i novoimenovanom ministru, ili ih kao zamjenica guvernera Hrvatske narodne banke Sandra Švaljek, prijavljuju kao – štednju. Dok traje hajka na paušalce, pitali smo Poreznu je s bonusima preko kojih se isplaćuje radnike?

Komentara 13

AD
admzaq
00:47 15.04.2022.

Normalno da rade hajku na paušalce. Pa sve je manje stanovnika što znači da je sve više ljudi umreženo u hobotnicu. Ni ne preostaje im ništa drugo nego da ganjaju one koji nisu dio te korumpirane hobotnice. Cijeli koncept ove države je izokrenut. Eno i Čobi je pronevjerio silne milijune i sve je "oprao" sa mjesec dana guljenja krumpira i danas živi kao car.

HA
harpot
21:17 14.04.2022.

Nije mi baš jasan pojam "država lovi paušalce". Uređena država ne treba loviti paušalce već jednostavno, ali pojačano kontrolirati fiskalizaciju računa bilo da se radi o paušalcima ili onim drugim koji su u sustavu PDV-a. Čitava filozofija je u fiskalizaciji, ako paušalac sve fiskalizira, nakon pređenih 300.000,00 kuna prihoda mora biti u sustavu PDV-a i plaćati porez kao dohodaš ili kao dobitaš i raditi obračune PDV-a iz kojih proizlazi obveza plaćanja istog. Ukoliko je paušalac ispod 300.000,00 kn stvarnih godišnjih prihoda, taj sigurno nije problem za državu. Procjene govore da se godišnje zataji oko 30 milijardi kuna poreza. Nije zanemariv iznos. Tu prednjače građevinci, ugostitelji, mali brodari za prijevoz turista i sve djelatnosti koje pružaju usluge turistima.

DU
Deleted user
16:16 20.04.2022.

Malo o Pausalcima, Lopovi prave se Mastori a nemaju ni osnovnu Skolu nasje o sam vec par puta sve isfusareno novac bez racuna evo primjer 4,5m² 1700 takvim lopovima drzava da rade i pljackaju narod.Kad ga pitam za Racun onn je Pausalac on neplaca porez i netreba izdavati racune, Drzava se promjenila ali Balkanski Lopovluk je ostao!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?