Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izvori energije

Đuro Đaković i kogeneracijska postrojenja

croenergo.eu
croenergo.eu
07.06.2013.
u 14:35

Kongeracijsko postrojenje ĐĐ ENITEH 500 je jedinstvena inovativna tehnologija na tržištu obnovljivih izvora energije koja omogućuje proizvodnju toplinske i električne energije.

Strategija energetskog razvitka Hrvatske predviđa značajno korištenje OIE u proizvodnji električne energije i postavlja cilj od 140 MW instalirane snage u elektranama na biomasu do 2020 godine odnosno 420 MW instalirane snage u elektranama na biomasu do 2030. godine.

Kongeracijsko postrojenje ĐĐ ENITEH 500 je jedinstvena inovativna tehnologija na tržištu obnovljivih izvora energije koja omogućuje proizvodnju toplinske i električne energije. Mali gabariti postrojenja te modularna izvedba kao i potpuno automatiziran rad omogućuje praćenje rada postrojenja sa samo jednim radnikom u smjeni donose niz prednosti nad drugim sličnim postrojenjima.

Kao gorivo za rad kogeneracijskog postrojenja koristi se biomasa dok količina proizvodnje električne energije iznosi 400 KW, a tople vode za grijanje 1400 KW to jest rashladne vode za hlađenje 500 KW. Potrošnja sirovine kreće se od 7.219 do 8.368 tona usitnjene šumske biomase godišnje.

Cijeli tekst dostupan je u trećem broju NET-a, Nacionalnog energetskog tjednika. Također cijeli tjednik u e-izdanju možete preuzeti na sljedećem linku.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije