Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INTERVJU ZA VEČERNJI

Direktor Bolta: Tisuće dostavljača i vozača mogle bi ostati bez posla i to u najgorem mogućem trenutku

14.12.2021.
u 07:18

Ako samo tri vodeće platforme u EU budu prisiljene zaposliti vozače, to će rezultirati trenutačnim gubitkom 149.000 radnih mjesta diljem EU, a što je 58 posto ukupnog broja vozača. Prelazak platformi na model zapošljavanja s punim radnim vremenom negativno bi utjecalo na radne uvjete za radnike platforme, smanjilo njihove mogućnosti zarade i ozbiljno utjecalo na desetke milijuna europskih građana koji imaju koristi od usluga platforme, kaže Tomislav Lukačević.

Komentara 41

Avatar Mi ili Oni
Mi ili Oni
08:17 14.12.2021.

Ljudi rade bez zdrastvenog, bez mirovinskog...

Avatar tabadjija
tabadjija
07:51 14.12.2021.

A sta ste ocekivali da ce rec direktor jedne firme, da je super to sto ce zaradjivati manje zbog toga sto drzavi moraju dati vise.

Avatar kastanjer2
kastanjer2
08:54 14.12.2021.

"Prelazak platformi na model zapošljavanja s punim radnim vremenom bi negativno utjecalo na radne uvjete za radnike platforme" kažu i lažu. Robovi bi postali radnici. Bolje grob nego rob.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?