Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEHNOLOGIJE

Američko sveučilište prekriti će zidove solarnim bršljanom

solarni bršljan
University of Utah/SMIT
15.10.2014.
u 09:30

Solarna energija dobila je novu formu u obliku solarnih panela koji izgledaju kao lišće bršljana te se mogu vrlo jednostavno postaviti na bilo koji zid. Prva lokacija na kojoj će se početi primjenjivati ova nova tehnologija je Utah University u Salt Lake City-u. Novi proizvod razvila je tvrtka Sustainably Minded Interactive Technology (SMIT) iz New Yorka, a za prvu primjenu odabrala je Utah University zbog programa kojim studenti sufinanciraju održive projekte, a među njima se našao i njihov.

Dovođenje Solar Ivy projekta na sveučilište zasluga je Toma Melburna koji je prikupio 42 tisuće dolara za prvu instalaciju. Preostalu trećinu potrebnih troškova pokriti će se iz zajedničkog sufinanciranja od strane svih studenata.  Solar Ivy - Image by SMIT

Solar Ivy je sustav malih fotonaponskih panela u obliku lista koji mogu biti postavljeni u bilo kojoj formaciji te izgledaju poput bršljana koji raste na zidovima zgrada. Paneli proizvode električnu energiju koja se potom koristi unutar zgrade, a mogu biti napravljeni u bilo kojem obliku ili boji kako bi se uklopili u ambijent.

Instalacija solarnih panela trebala bi krenuti uskoro i biti dovršena u roku od par tjedana. 

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije