Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Allianzove police osiguranja dostupne i na Brailleovom pismu

15. listopada 2014. u 14:31 101 prikaza
allianz
Foto: PR FOTO
Pogledajte galeriju 1/2

Povodom Međunarodnog dana bijeloga štapa koji se u Hrvatskoj obilježava od 1996. godine Allianz je slijepim i slabovidnim sugrađanima omogućio da police osiguranja dobiju ispisane na Brailleovom pismu.

Allianz kao društveno odgovorna kompanija poštuje individualne potrebe svakog klijenta posebice vodeći računa o specifičnim potrebama hendikepiranih osoba. U Hrvatskoj je oko 6000 osoba u evidenciji Hrvatskog saveza slijepih. Kako bi i njima bile dostupne točne i transparentne informacije o ponudi osiguranja uveli smo mogućnost ispisa police osiguranja na Braillevom pismu.“, izjavila je Maja Amidžić, direktorica Market menadžment sektora u Allianzu.

Allianz već niz godina surađuje s Hrvatskim paraolipmijskim odborom podržavajući njihove aktivnosti, a zajednički su pokrenuli i projekt škola plivanja i atletike za djecu s teškoćama u razvoju. Ideja za police na brajici potekla je od Allianzovih zaposlenika, internim mehanizmom nominiranja ideja za unaprjeđenje poslovanja. Prvu policu putnog osiguranja ispisanu na Braillovom pismu Allianz je poklonio paraolimpijcu, skijašu Damiru Mizdraku.

Iako osobno ne ovisim o brajici, imam mnogo prijatelja kojima je ona od esencijalne važnosti. Ljudi bez hendikepa nisu ni svjesni koliko je toga još uvijek nedostupno hendikepiranim osobama i u kojoj mjeri su slijepe i slabovidne osobe ovisne o pomoći drugih u obavljanju nekih svakodnevnih poslova. Zato mogućnost da policu osiguranja dobijete ispisanu na Brailleovom pismu i da je možete pročitati i proučiti samostalno, bez tuđe pomoći puno znači.“, izjavio je Mizdrak.

Povodom Međunarodnog dana bijelog štapa Allianz je svoje zaposlenike educirao o tome kako ispravno pomoći slijepim i slabovidnim osobama pri kretanju. Savjeti su dostupni na stranicama Hrvatskog saveza slijepih i slabovidnih osoba.

www.allianz.hr

Ilustracija
Mjesečna plaća
Bolovanje za koronavirus: Koliku naknadu možete dobiti za mjesec u karanteni ili izolaciji
Kupovina
KVIZ
Otkrij svoj shopping personality