Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Admoneo uspješno povezao poljoprivredu i obnovljive izvore energije

croenergo.eu
croenergo.eu
PR
Autor
PR članak
16.10.2015.
u 14:10

Tvrtka Admoneo osnovana je prije samo dvije godine, no iza njenog vlasnika, Krešimira Jurčeca, stoji dugi niz godina "tesanja" zanata u sektoru biomase i obnovljivih izvora energije. 

Ovaj mladi i odvažni poduzetnik iz okolice Čakovca iskustvo je stekao radeći kao predstavnik i voditelj projekata obnovljivih izvora energije u Hrvatskoj za nekoliko inozemnih tvrtki. U jednom trenutku Jurčec je odlučio kako želi nešto više te je osnovao vlastitu tvrtku i počeo primjenjivati stečeno znanje i iskustvo te mnogo vremena, truda i znoja u razvoj vlastite tvrtke, što je u vrlo kratkom roku dovelo do konkretnih rezultata i poslovnih uspjeha.


Posebni hibrid kukurza koji koristi Admoneo osigurava optimalne uvjete za proizvodnju energije iz biomase

Od svojeg nastanka tvrtka Admoneo bila je orijentirana na razvoj i proizvodnju energetskih usjeva u obliku kukuruzne silaže i silaže sirka za potrebe bioplinskih elektrana. Posebnost hibridnih kukuruznih sorti koje koristi Admoneo je njihova visina i plodnost te optimalna razina vlažnosti koja je preduvjet za dobro "zrenje" silaže kako bi se mogla koristiti u proizvodnji električne i toplinske energije.


Jurčec ispred "gigantskih" kukuruza

Tvrtka u suradnji sa kooperantima, ali i na vlastitim usjevima, danas proizvodi i priprema ovaj energent za vlastite potrebe te potrebe stranih i domaćih kupaca, no Jurčec napominje kako je to samo početak. 

Naime, uz korištenje spomenute biomasu, Admoneo dovršava dogovore o zbrinjavanju biološkog otpada iz prehrambene industrije za potrebe proizvodnje energije te dovršava preuzimanje nekoliko lokalnih projekata bioplinskih elektrana čiji je razvoj zapeo zbog krize ili drugih okolnosti, no koje i dalje imaju veliki potencijal i ekonomsku opravdanost i isplativost na lokalnom energetskom tržištu.


Fermentirana biomasa osnovno je pogonsko gorivo elektrana na biomasu

Jurčec napominje kako je zelena električna energija jedan od bitnijih elemenata poslovanja tvrtke, no također želi proširiti poslovanje u sektoru govedarstva i ekološke proizvodnje hrane. Naravno, nusproizvodi iz spomenute proizvodnje također bi bili iskorišteni za proizvodnju električne energije i visokokvalitetnog gnojiva, čime bi Admoneov način stvaranja novih vrijednosti bio u potpunosti zaokružen i održiv.

Krešimir nastavlja i dodaje kako mu je dosad stečeno iskustvo iznimno pomoglo u stjecanju vrlo dobrih poslovnih rezultata, no sve to ne bi bilo moguće bez kvalitetnih suradnika i zaposlenika. Jedan od njih danas je Jurčecova desna ruka te je zbog perspektive i prepoznatih mogućnosti razvoja poslovne priče Admonea, turistički perspektivnu i sunčanu Istru zamijenio sa Međimurjem.


Admoneo proizvodnju kukuruza osigurava na vlastitim poljima, ali i uz pomoć kooperanata

Poslovanje tvrtke Admoneo dokaz je da se pametnim i promišljenim poslovnim potezima u Hrvatskoj može vrlo dobro raditi i u poljoprivredno-proizvodnom sektoru te skorim razvojem novih projekata najavljuje kako mu je najveća želja zaposliti mlade, hrvatske stručnjake te na taj način dati svoj skromni, ali opet značajan doprinos sprječavanju odljeva mozgova. Krajnji cilj mu je razviti kompaniju u kojoj će se svi zaposlenici tretirati kao velika obitelj, a kao uzore spominje skandinavski, humani način poslovanja. 

Jurčec zaključuje kako se svakom novom poslovnom uspjehu veseli kao da mu je prvi te dodaje da se nada uspješnom nastavku započete poslovne priče koju je pokrenuo i želi razvijati u pozitivnom, proaktivnom i optimističnom krugu hrvatskih mladih stručnjaka.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?