10 stvari koje trebate znati o hrvatskim pekarama
"Puno nas je. Čak čujemo kako neki kažu da se u centru Zagreba mogu vidjeti samo pekarnice", kaže direktor tvrtke Pan-pek d.o.o.
Komentari 11
"Prema podacima Državnog zavoda za statistiku, kruh je, uz mlijeko, najzastupljeniji proizvod na našim stolovima pa smo, primjerice, 2001. po stanovniku imali potrošnju 68,1 kilogram kruha da bi u 2011. narasla na čak 73,9 kg." to samo dokazuje da namnam sve veće smeće uvaljuju a ne KRUH
Kruh i ne može biti bolji od kakvog se brašna pravi. Starih sorti pšenice ili kukuruza ima još samo u tragovima. Pšenica je posebno uzgojena da ima puno glutena koji organizam teško probljavlja. Nekadašnji stari slatki kukuruz zamijenile su noveove vrste vellikog prinosa. Provezete se Podravinom pokraj mnogih polja kukuruza stoje table "Pionir" i drugih proizvođaća sjemena a sve su to sestrinske firme Monsanta ili Du Ponda najvećih proizvođaća genski manipuliranog sjemena žitarica.
Tko je ikada bio u Austriji izdaleka zna da je blizu pekarnica jer se širi predivan miris kruha.Da li je tako dobro miriše kod nas i da li upće miriše?Samo toliko za razmišljanje.
Svi proizvode isti kruh(loš) samo je oblik drugi. Već poslije podne nije za uživanje. Kao guma,a sutradan ne možeš jesti. Najveću prevaru čine s onim integralnim. Isti tijesto kao i bijeli samo s malo boje ...
Ja sam sebi napravio krušnu peć i veliko ognjište. Dva puta tjedno peče se kruh ili ispod sača ili u krušnoj peći. Brašno nabavljam od starih sorti pšenice u jednom starom, malom slavonskom mlinu. Sve pravimo od tog brašna, tradicionalne slavonske kolače, tjesta za juhu, fiš paprikaš. Kada sve saberem, jedem puno kvalitetnije, ali i jeftinije.
bijeli kruh je smrt, ali u hrvi je profit vazniji od ljudskog zdravlja.
iz nekog razloga presucena cinjenica broj 1: 98% privatnih hrvatskih pekara su albanci, koji kao muslimani automatski imaju tzv. "halal"...cak I preko tog postotka I slasticari su isti, pa se u hrvatskoj kao izvorne slastice prodaju baklava...osobno ih volim, ali nemaju veze s hrvatskom...
Kruh je odličan,barem kaj se tiće zagreba!!!!!
cekam dan , kad ce neka instanca, ne hrvatska ispitati tu kemiju koja se zove kruh.. u tom kruhu ima svega , a najmanje brasna. svima onima koji misle drugacije, neka se uvjere sa druge strane karavanki. u cijenu kruha, kruha, ali bez poskupljenja , trebalo bi ugraditi varijantu uplatu udrizi za borbu protiv raka..
U Austriji je Kruh puno kaloricniji,tzv. Crni kruh,pa sam i prezasicen njime,no kad su sa mnom 10-ak radnih kolega Austrijanaca dosli u Zagreb i kad su probali Zagrebacki bjeli kruh bili su odusevljeni od tada me uvjek pitaju kad ides za Zagreb da im donesem onaj bjeli Zg. kruh stvarno je nesto posebno ali samo kad je frisch.A Kranjska kobasica Hrvatska ne Slovenacka ma to je ufff.Pod hitno zastititi u EU-u.
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
Eh, još malo pa bumo prešli na kolače.