Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica

Bijeda kuca na Mrsićeva vrata – u minusu je dvije plaće

Ako je ministar u debelom minusu, u kakvom je tek 375.000 nezaposlenih
02. ožujka 2013. u 12:00 1 komentara 6 prikaza
mirando mrsić,portal
Foto: Robert Anić/PIXSELL

Ivo Josipović, predsjednik RH, na dodjeli priznanja HGK “Zlatna kuna” u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici zabrinuto je poručio gospodarskoj i političkoj eliti da će “bijeda koja hoda ulicama pokucati na naša vrata, a tu bol siromaštva i bijede osjetit će mnogi od nas koji smo u ovoj dvorani”. Neke je glavešine već dohvatila bijeda. Mirando Mrsić, ministar rada, na novinarsko pitanje kakav mu je saldo tekućeg računa iskreno je priznao da je dvije plaće u minusu. Ako je ministar u debelom minusu, u kakvom je tek 375.000 nezaposlenih.

Gospari uveli segregaciju gostiju na osnovi naglaska

Andro Vlahušić, dubrovački gradonačelnik, može se pohvaliti neobičnim doprinosom u podjeli građana na “naše i vaše”. Prema usmenoj preporuci Grada dubrovačkom cehu ugostitelja, a u sklopu gradskih mjera oživljavanja povijesne jezgre u zimskom razdoblju, građani Dubrovnika imaju popust od 15 posto na piće i kolače. Prema pisanju Slobodne, tko je pravi Dubrovčanin određuju na licu mjesta konobari, i to tako što na osnovi izgovora procjenjuju porijeklo gosta. Šanse za 15 posto popusta značajno vam rastu ako čim sjednete glasno izgovorite “kenova” i naručite “kikaru kafe”. Ne služite li se dubrovačkim naglaskom, najbolje da iznajmite gospara koji će naručiti umjesto vas.

Stručnjak javno izvrijeđao učenicu

Josipa Budić, srednjoškolka i pobjednica natjecanja GIS DAY Hrvatska, postala je žrtva ispada esdepeovca i stručnog voditelja Nacionalnog parka Plitvička jezera Anđelka Novosela. Riječima da je karta Plitvičkih jezera zahvaljujući kojoj je osvojila laptop “smeće”, Novosel je izvrijeđao srednjoškolku na Facebook-stranici spomenutog natjecanja. Vrli “pedagog” iz SDP-a umjesto što tjera mlade iz Hrvatske neka pogleda web stranicu NP Plitvička jezera koja kartu uopće nema.

Vlada ograničila branje visibaba na pet cvjetova

Mihael Zmajlović, ministar zaštite okoliša i prirode, upozorava građane da smiju ubrati samo pet visibaba s korijenom, jer je taj vjesnik proljeća zaštićena vrsta. Uhvate li vas sa šestom, Linić će vam naplatiti porez na visibabe.

Jelena Dokić
nesalomljiva
Branio je kćeri vezu s Hrvatom: Tukao me remenom, pljuvao, tjerao da stojim gola
PoKRENI
PONOSNO VOLONTIRAMO
Korporativnim volontiranjem do boljih promjena u društvu
  • -obrisani-:

    Josipović: ".....bijeda koja hoda ulicama ....." ******* Pa naravno da bijeda hoda ulicama, kada je ovom državom zavlada gomila bijednika i smjestila se na Pantovčaku i Markovom trgu (s obje strane).