Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nove ambicije tvrtke

Za korištenje WhatsAppa uskoro nam neće trebati mobitel

Aplikacija WhatsApp
Foto: Pixabay
1/3
07.05.2016.
u 20:00

Iz vrha tvrtke u prošlosti su komentirali da ne žele širiti aplikaciju na nove platforme zbog mogućih problema sa sigurnošću i enkripcijom

Komunikacijski alat WhatsApp navodno uvodi željenu opciju za sve korisnike aplikacije. Naime, riječ je o desktop verziji, na koju se sumnja zbog fotografija koje prikazuju razvoj novog programa.

Američka tvrtka prošle je godine uvela web verziju, koju smo koristili uz skeniranje koda pomoću mobitela, ali iako korisna, upotreba ove opcije ovisila je o mobilnom uređaju. Uvedu li desktop verziju aplikacije, WhatsApp bi lako mogao proširiti mrežu svojih korisnika

 

Iako, iz vrha tvrtke u prošlosti su komentirali da ne žele širiti aplikaciju na nove platforme. Smatrali su da bi taj potez mogao stvoriti probleme sa sigurnošću i enkripcijomKorištenjem jednog uređaja osigurava se privatnost korisnika, čije poruke ne mogu pročitati druge osobe. 

Posljednjih godina porasla je popularnost aplikacija za dopisivanje. Konkurentski Viber pojavio se kao mobilna aplikacija, ali ubrzo dobiva i korištenu desktop verziju.  

>> Zabranjen pristup WhatsAppu, iz tvrtke poručuju: 'Ovo je kazna za 100 milijuna korisnika'

Komentara 1

ST
stomiovotreba
09:01 09.05.2016.

Viber je izraelski software, bez enkripcije i pod nadzorom Mosada. Ko voli nek izvoli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije