Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UVODE PRETPLATU

YouTube će naplaćivati gledanje videa 1,99 dolara na mjesec?

youtube
Martin Keene/Press Association/PIXSELL
06.05.2013.
u 23:20

Neće se naplaćivati gledanje svih snimki, već samo onih na 50-ak specijaliziranih kanala

YouTube samo što nije uveo naplaćivanje gledanja videa, a promjena bi mogla biti najavljena već ovaj tjedan, piše Financial Times pozivajući se na izvore bliske planovima. No neće se naplaćivati gledanje svih snimki, već samo onih na 50-ak specijaliziranih kanala. Gledatelji će se moći pretplatiti na svaki kanal za 1,99 dolara na mjesec, što će vlasnicima kanala omogućiti produkciju različitog sadržaja poput TV-emisija i filmova.

YouTube se trenutno financira reklamama, no čini se da one nisu dovoljne, pa internetski gigant traži novi model poslovanja.

Iz YouTube su za Financial Times rekli kako nemaju ništa za najaviti što se tiče uvođenja pretplate na kanale, no poručili su kako \"razmatraju stvaranje pretplatne platforme koja bi mogla donijeti još sjajnih sadržaja na YouTube za naše korisnike i pružiti našim tvorcima još jedan način stvaranja prihoda od njihovog sadržaja\". Još nije poznato koji će kanali uvesti pretplatu.

>> YouTube planira uskoro početi naplaćivati sadržaje

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije