Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAŽE ISTINU

Vlasnik eBaya osniva agenciju istraživačkog novinarstva

pierre omidyar
Reuters/PIXSELL
21.10.2013.
u 21:59

Ovim potezom internetskog milijardera teškog oko 9 milijardi dolara zasigurno nisu sretne zapadne obavještajne službe

Osnivač eBaya Pierre Omidyar protresao je medijsku javnost najavom da pokreće svjetsku novinsku organizaciju koja će biti usmjerena prema istraživačkom novinarstvu. Ovim potezom internetskog milijardera teškog oko 9 milijardi dolara zasigurno nisu sretne zapadne obavještajne službe, posebno američka NSA i britanska GCHQ. Naime, Omidyarovu novinsku organizaciju vodit će, ni manje ni više nego Glenn Greenwald, donedavni novinar britanskog Guardiana koji je objavio Snowdenove iskaze o nadzoru komunikacija na internetu.

– Za ozbiljno istraživačko novinarstvo potrebna je jaka organizacija. Bitni su pojedini autori, ali oni trebaju urednike, trebaju pomagače, trebaju odvjetnike, trebaju nekoga tko će im pomoći da izdrže sav taj pritisak. Treba im novac jer avionske karte ne plaćaju se same od sebe – kaže Omidyar, koji je prije nekoliko mjeseci pokušao kupiti Washington Post, no u tome ga je pretekao drugi internetski mogul, vlasnik Amazona Jeff Bezos. Omidyar u ovaj projekt ulaže 250 milijuna dolara, a Greenwaldovu timu pridružit će se i Laura Poitras te Jerremy Schahill, poznati autori novinarskih dokumentaraca.

>> Saša Leković: U aferi Offshore Leaks ima osoba iz Hrvatske

>> Snowden: Tajne dokumente dao sam novinarima u Hong Kongu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije