Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Inovacije

Vipnet pokazao kako radi LTE - nova i brza tehnologija!

Vipnet 11. rođendan
Arhiv VL
23.03.2011.
u 15:49

Vrijeme do dolaska LTE-a premostit će se ulaganjem u preostali potencijal zasnovan na trećoj generaciji

Vipnet je predstavio tehnologiju LTE na 800 MHz na živom sustavu, koja će njihovim korisnicima u ruralnim područjima omogućiti jednaku kvalitetu surfanja internetom i znatno veće brzine prijenosa podataka, poput onih u urbanim gradskim središtima. Naime, nakon prelaska s analogne na digitalnu televiziju, oslobođene su televizijske frekvencije kojima se Vipnet, prvi u Hrvatskoj, koristi za tehnologiju četvrte generacije. Zahvaljujući toj tehnologiji, predstavnici Vipneta uspostavili su videovezu s osobama u automobilu koji se kretao rubnim dijelovima grada. Tehnologija LTE (Long Term Evolution) podržava brzine od 150 Mbit/s u downloadu i 50 Mbit/s u uploadu.

Osim toga, poznati mladi violončelisti Stjepan Hauser i Luka Šulić downloadom svojeg videospota "Smooth Criminal" označili su početak rada tehnologije Dual Carrier u Zagrebu. Tako se i u glavnom gradu, uz Split, Osijek i Rijeku, može surfati brzinama do 42 Mbit/s.

– Spoj propusnosti koju nam donosi tehnologija LTE i frekvencija na 800 MHz najbolje je rješenje za cjelokupno pokrivanje Hrvatske stvarnim bežičnim broadbandom. Kako bismo se pripremili za četvrtu generaciju mobilne telefonije, nastavljamo aktivno testiranje tehnologije koja će komercijalno u Hrvatskoj biti dostupna u 2012. godini – istaknuo je Mladen Pejković, predsjednik uprave Vipneta.

Vrijeme do dolaska tehnologije LTE Vipnet će premostiti ulaganjem u preostali potencijal tehnologije zasnovane na trećoj generaciji te je u Vip centrima već dostupan i USB uređaj od 9 kuna koji podržava brzine do 42 Mbit/s. Također, posjetitelji Vip centra u Gajevoj ulici, Arena centru i City Centeru One tijekom ovog vikenda mogu i sami isprobati i uvjeriti se u brzine koje se ostvaruju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije