Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rastuće tržište

VIDEO Renault-Nissan preuzima kontrolu nad AutoVazom

madonna6
Foto: Pixsell
1/2
17.12.2012.
u 15:31

Renault-Nissan donijet će visoku tehnologiju i znanje, a AutoVAZ pogone. Novi automobili bit će namijenjeni prvenstveno rastućoj srednjoj klasi

U vrijeme krize eurozone, sve razvijenija ruska automobilska industrija mogla bi poslužiti kao motor za gospodarski razvoj cijele Europe. Da je rusko tržište velika prilika shvatili su i u Renault-Nissanu pa su potpisali dogovor o preuzimanju kontrole nad ruskim auto-divom AutoVAZ, najpoznatijim po proizvodnji Lade, do 2014. godine.

- Rusija će, kao što znate, do 2015. godine postati najveće automobilsko tržište Europe. To je tržište vrlo natjecateljsko, svi najveći strani proizvođači automobila već posluju ovdje - rekao je predsjednik i glavni izvršni direktor Renault-Nissana Carlos Ghosn, prenosi Reuters.

Ghosn očekuje da će novi tim do 2016. godine imati 40 posto udjela na ruskom tržištu. Renault-Nissan donijet će visoku tehnologiju i znanje, a AutoVAZ pogone. Novi automobili bit će namijenjeni prvenstveno rastućoj srednjoj klasi u Rusiji, koja je, prema nedavnom istraživanju Sberbanka, od 1999. godine do danas narasla s jednog na 15 do 30 milijuna ljudi.

Suradnja sa stranim proizvođačima automobila za Rusiju nije ništa novo, jer je dobro poznato da su stare Lade nastale na suradnji s Fiatom te su zapravo kopija Fiata 124. Volkswagen je nedavno uložio 770 milijuna eura u tvornicu u Kalugi, koju je prošli tjedan posjetio premijer Dmitrij Medvjedev.

>> AutoVAZ nakon 30 godina prestaje proizvoditi Ladu Rivu

 

Komentara 2

Avatar nekakav
nekakav
16:38 17.12.2012.

a u planu 21 našeg omiljenog vođe nije bilo autoindustrije. osim stavki naručivanja auta više klase, sa grijanim sjedalima, kožom, tempomatom...

GL
globalsolutions
11:49 18.12.2012.

nekad se političko-vojna elita vozila u Ladama, a budućnost ide u smjeru da se stoka sitnog zuba vozi u istim tim Ladama...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije