Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mobilna telefonija

Usluga govornu poštu pretvara u tekst i dostavlja je kao SMS

iphone mail (1)
Flickr CC
06.07.2010.
u 17:14

Usluga koja to radi automatska je i obrađuje se bez sudjelovanja ljudi, a tvrtka tvrdi da je korisnikova privatnost na taj način potpuno zaštićena.

Često ste na putu, dugo se vozite automobilom, a mobitel vam se često vrvi glasovnim porukama? Tko se sve javio i što sve poručuju? Poslovni ljudi mogu izgubiti desetke minuta slušajući govornu poštu, među kojima je većina - gubitak vremena, a često i živaca.

Statistike kažu da se tri četvrtine poslovnih poziva ne završe iz prvoga pokušaja, sadržaj pola njih je jednostavan upit ili informacija, a čak dvije trećine tih poziva manje je važno od razgovora koji prekidaju.

Legalni vlasnici iPhonea barem mogu vidjeti tko je poruke poslao i odabrati redoslijed kojim će ih preslušati, a posve nepotrebne mogu odmah obrisati. Ostali si mogu pomoći ponekim programom koji radi slično.

Menadžeri kojima je i to previše nespretno mogu odabrati GotVoice, uslugu američke tvrtke iz Kirklanda u saveznoj državi Washington. Nova se usluga zasad nudi samo tvrtkama. Glasovne se poruke preusmjeravaju na njihova računala, koja ih strojno pretvaraju u tekst te korisnicima šalju kao poruku e-pošte, a odnedavno i kao SMS. Iz njih je lako dokučiti tko je zvao i što poručuje.

Tvrtku je još 2003. godine utemeljio bivši direktor iz RealNetworksa i Microsofta Martin Dunsmuir. Od 2007. poruke šalju e-poštom s priključenom MP3 snimkom.

Komentara 3

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
03:07 09.07.2010.

to radi i google voice + jos ponesto toga korisnog

MW
MadDog White
23:08 09.07.2010.

Google Voice može se koristiti samo u SAD-u.

ZO
zooom
08:14 13.07.2010.

Glupost. Ta usluga je poznata u svijetu vec par godina. Hoce li je korisnici koristiti ovisi o operateru koji mora nadograditi svoj postojeci IMS sistem. Naravno, kod nas toga jos nece biti par godina jer nasi operateri smatraju da nismo vrijedni te usluge. Btw. to nema veze sa mobilnim telefonima nego sa operaterima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije