Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PUNJENJE DO 4 SATA

U Slavonskom Brodu otvorena prva punionica električnih vozila

punionica
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/7
31.03.2016.
u 15:01

Na punionici je moguće istodobno puniti dva vozila

Prva punionica električnih automobila puštena je u danas u rad u Slavonskom Brodu. Riječ je o šesnaestoj ELEN punionici u Hrvatskoj, realiziranoj temeljem sporazuma o suradnji HEP-a i Grada Slavonskog Broda.

Na punionici je moguće istodobno puniti dva vozila, uz vrijeme punjenja od jednog do četiri sata, ovisno o stanju baterije. Punjenje je za sada besplatno, ali je moguće samo uz RFID identifikacijsku karticu. Punionica će u razvojnoj fazi projekta omogućiti testiranje tehnologije i praćenje navika korisnika radi pripreme odgovarajućeg modela naplate i kasnijeg prelaska na komercijalnu fazu korištenja.

Investicija je vrijedna 70 tisuća kuna. U svom voznom parku HEP za sada ima 22 električna vozila, a u garaži glavne poslovne zgrade u Zagrebu izgrađen je sustav koji se sastoji od jednog centralnog i šest wallbox punjača, svaki snage 3,7 kW za osam parkirnih mjesta, koji je namijenjen punjenju HEP-ovih električnih vozila.

>> Kolona električnih automobila najavila e-punionicu u Dugopolju

Komentara 2

RI
rikavac
16:26 31.03.2016.

a koliko vozila ima u Slavonskom Brodu elektricni da se invenstira u punionice? Profitabilno nema sta.

ZV
Zvolen3
17:40 01.04.2016.

Ima sigurno 3+ ? Mozda 4 ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije