Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zarada

U SAD-u i Britaniji u jednom danu prodali 6,5 milijuna nove igre

call of duty: modern warfare 3, igrice (1)
AFP/PIXSELL
17.11.2011.
u 08:00

Activision Blizzard, koji proizvodi računalne igre, povećao je tromjesečnu dobit 79 posto.

Vlasnik najvećih diskografskih kompanija i tvrtki koje proizvode računalne igre, francuski Vivendi, rezultatima u trećem tromjesečju premašio je procjene analitičara, ponajprije zahvaljujući rastu prihoda u svojim divizijama videoigara Activision Blizzard i brazilskoj telekom podružnici GVT.

Nakon objave rezultata poslovanja, dionica Vivendija u srijedu je na pariškoj burzi porasla 3,2 posto, na 15,96 eura. Neto dobit Vivendija u devet mjeseci porasla je 13,8%, na 2,5 milijardi eura. Tromjesečni prihodi pali su 1,6%, na 6,78 milijardi eura. Activision Blizzard u tom je razdoblju uvećao dobit 79 posto.

Predsjednik uprave Vivendija Jean-Bernard Levy poslovanje francuske medijske kuće sve više usmjerava prema glazbenom i televizijskom poslovanju, čime pokušava nadomjestiti slabiji rast divizije mobilnog operatera SFR. Vivendi je tako ovih dana smanjio udjel u Activision Blizzardu, proizvođaču videoigara, uključujući “Call of Duty” i “Guitar Hero”, sa 63 na 60 posto. Zahvaljujući prodaji udjela u Activision Blizzardu Vivendi je prikupio 427 milijuna dolara.

Zanimljivo je da su posljednji naslovi Activision Blizzarda “Modern Warfare 3” nedavno postali najbrže prodavani zabavni naslovi u povijesti, sa 6,5 milijuna prodanih primjeraka u Sjevernoj Americi i Velikoj Britaniji u 24 sata od izlaska na tržište. Uprava Vivendija odbacuje nagađanja da je prodaja udjela u Activisionu vezana uz preuzimanje diskografskog poslovanja EMI-ja koje je prošloga tjedna dogovorio Vivendijev Universal Music.

Komentara 3

DU
Deleted user
15:53 21.11.2011.

A niš, moram si i ja to kupiti!

KI
kitikat
23:58 17.11.2011.

MW3-zakon

DR
drug
07:26 23.11.2011.

Što se ekonomskog aspekta tiče... Zakon za sve

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije