Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ELEGANTNI GADGET

U Hrvatsku stigao novi Huaweijev moćni pametni sat Watch Ultimate

Huawei Watch Ultimate
Foto: Huawei
1/6
18.04.2023.
u 17:06

Huawei Watch Ultimate podržava ronjenje do dubine od čak 100 metara, što je stvarno impresivno za jedan potrošaki gadget. Uređaj sadrži dugotrajnu bateriju koja traje do 14 dana, a dolazi i s brzim punjenjem

Pametni satovi i dalje su vrlo zanimljiv gadget među korisnicima, a u Hrvatsku je upravo stigao novi jak kandidat. Huawei je predstavio svoj dosad najmoćniji pametni sat Huawei Watch Ultimate. I raniji modeli Huaweija bili su traženi među fanovima nosivih uređaja, a ovaj novi sat mogao bi zadovoljiti i najzahtjevnije korisnike. Kinezi su se potrudili složiti vrlo atraktivan dizajn s pregršt značajki pa ne iznenađuje puno da su ga prozvali ultimativnim uređajem. 

Kućište Watch Ultimate pametnog sata izrađeno je od materijala od tekućeg metala na bazi cirkonija, materijala elegantne estetike i teksture pa odaje dojam luksuznog sata. Iz Huaweija kažu da je Watch Ultimate pametni sat otporan i na ekstremne vremenske uvjete. Watch Ultimate opremljen je tankim AMOLED zaslonom s čvrstim poklopcem od safirnog stakla, za koji iz Huaweija kažu da je u potpunosti otporan na koroziju.

Sat je dostupan u dvije različite izvedbe: Voyage Blue, s tamnoplavim okvirom te u Expedition Black verziji, s nešto lakšim kućištem izrađenim od opsidijana i jednodijelnim keramičkim prstenom. Oba modela opremljena su jedinstvenom postavkom s tri tipke, uključujući i 3D rotirajuću krunicu za upravljanje sučeljem. Pozadina sata prikazuje trenutačno vrijeme u velikim gradovima duž 24 različite vremenske zone.

Foto: Huawei

Watch Ultimate podržava ronjenje do dubine od čak 100 metara, što je stvarno impresivno za jedan potrošački gadget. Unatoč takvoj vodootpornosti, opremljen je i mikrofonom te Bluetooth zvučnikom. Podržava četiri različita načina ronjenja, uključujući ronjenje na dah i s bocom, a opremljen je i s Buhlmannovim dekompresijskim algoritmom za kontinuirano praćenje podataka o ronjenju. Također, moguće je postaviti i više od 20 podsjetnika, što olakšava organiziranje planova ronjenja.

Opremljen je i posebnim načinom rada za istraživanje – Ekspedicija, a korisnicima pruža niz praktičnih alata i značajki kako bi im osigurao što bolje korisničko iskustvo u scenarijima poput off-road vožnje, kampiranja ili planinarenja. Sat je opremljen funkcijom preciznog dvopojasnog GNSS pozicioniranja s pet glavnih sustava satelita i omogućuje označavanje trenutne točke i preciznu navigaciju.

Tu je sveobuhvatan paket značajki za praćenje tjelesnih aktivnosti i zdravlja korisnika. To uključuje poboljšanu EKG analizu, obavijest o nepravilnom otkucaju srca, pregled rizika od arterioskleroze, cjelodnevno praćenje zasićenosti kisika u krvi, praćenje spavanja tijekom cijele noći te praćenja stresa.

Uređaj sadrži dugotrajnu bateriju koja traje do 14 dana što je i prije bila kvalitetna odlika Huaweijevih pametnih satova, a dolazi i s brzim punjenjem. Novi napredni bežični sustav brzog punjenja trebao bi napuniti uređaj do 100% u roku od 60 minuta, a samo 10 minuta punjenja osigurat će korisniku 25% baterije. Watch Ultimate također podržava Bluetooth pozive, brze odgovore, reprodukciju glazbe, podsjetnike i široku kompatibilnost na različitim pametnim telefonima, podržavajući i Android i iOS uređaje.

Watch Ultimate pametni sat u Hrvatskoj se može nabaviti po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 799 eura za Expedition black verziju te 899 eura za Voyage blue. 

Komentara 1

Avatar Behemot
Behemot
18:01 18.04.2023.

Na 100 metara dubine se mogu spustiti samo ako se utopim :P

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije