Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
XORA

Tuži tvrtku za 500.000 $ jer su je tjerali da koristi aplikaciju za praćenje

smartphone
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
13.05.2015.
u 10:51

Myrna Arias tvrdi da joj je menadžer priznao da je aplikacija prati i izvan radnog vremena

Amerikanka tuži svog bivšeg poslodavca za više od 500.000 dolara tvrdeći da je otpuštena jer je sa svog mobitela obrisala aplikaciju koja je poslodavcu omogućila da stalno prati njezino kretanje, čak i kada ne radi.

Kako piše Mashable, Myrna Arias iz Bakersfielda u Kaliforniji 5. svibnja podnijela je tužbu protiv Intermexa, tvrtke koja se bavi novčanim transferima, a za koju je radila tijekom 2014. godine. Zaposlenicima Intermexa u travnju te godine rečeno je da instaliraju aplikaciju Xora, koja tvrtkama pomaže da prate rad svojih zaposlenika prateći njihovo kretanje.

Nakon što se informirala o aplikaciji, Myrna Arias i njezini suradnici upitali su poslodavca hoće li aplikacijom pratiti njihove kretnje i dok nisu na dužnosti. U tužbi se tvrdi da je njihov menadžer priznao da će zaposlenici biti nadzirani i izvan radnog vremena te da se čak hvalio da zna koliko je brzo vozila u nekim trenucima otkako je instalirala aplikaciju.

Nedugo potom Myrna Arias je uklonila aplikaciju sa službenog mobitela, zbog čega ju je menadžer izgrdio, a nekoliko tjedana poslije, u svibnju, dobila je i otkaz.

>> Wikimedia podnosi tužbu protiv NSA-e i američkog ministarstva pravosuđa

>> U masovnoj tužbi protiv Facebooka 25 tisuća ljudi traži po 500 eura

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije