Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTRAŽIVANJE

Tinejdžeri ga više ne vole: 'Facebook je mrtav i pokopan'

Facebook
Foto: Sven Hoppe/DPA/Pixsell
28.12.2013.
u 18:20

Roditelji su preplavili Facebook, pa mladima on više nije cool

Tinejdžeri su učinili Facebook najpopularnijom društvenom mrežom na svijetu. Međutim, kako je pokazalo istraživanje o društvenim mrežama koje je financirala Europska unija, tinejdžere Facebook više ne zanima.

Voditelj istraživanja Daniel Miller s londonskog University Collegea tvrdi da su od mladeži stare od 16 do 18 godina u Velikoj Britaniji naučili da Facebook nije samo u padu, već je praktički "mrtav i pokopan", te da je tinejdžerima neugodno čak i kad ih se povezuje s Facebookom. Međutim, nije riječ o reakciji na priče o udaru na privatnosti i prikupljanje informacija o korisnicima. Mladima je Facebook jednostavno prestao biti cool.

"Dok su nekad roditelji brinuli kad bi im djeca počela koristiti Facebook, danas djeca kažu da njihove obitelji inzistiraju da ostanu na Facebooku kako bi izvještavali o svom životu. Roditelji su shvatili kako koristiti stranicu i koriste u kao način da obitelj ostane povezana. Mladi su reagirali prelaskom na stvari koje su više cool", piše Miller.

Miller dodaje kako su se pojavila četiri nova kandidata za krunu: Twitter, Instagram, Snapchat i WhatsApp. Podsjetimo, još je u listopadu istraživanje investicijske banke Piper Jaffray o potrošačkim navikama američkih tinejdžera pokazalo je da je Twitter skinuo Facebook s mjesta tinejdžerima najvažnije društvene mreže. Tada je 26 posto tinejdžera reklo je da im je Twitter najvažnija društvena mreža, a 23 posto opredijelilo se za Facebook, dok je prošle godine za Facebook glasalo 42 posto ispitanika.

Komentara 1

Avatar naroz
naroz
19:16 29.12.2013.

Uhh kada bi ja slusao klince od 16-18 godina sta je dobro a sta nije ili sta je cool onda crno mi se.pisalo do onda bas me briga sta klinci misle

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije