Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nepoštivanje propisa

Talijanski AGCM kaznio Apple sa 900 tisuća eura

apple
AFP/PIXSELL
27.12.2011.
u 17:33

Antitrustovska organizacija utvrdila je da je američka tvrtka zavaravala kupce o garancijama i servisu proizvoda

Talijanska antitrustovska organizacija AGCM kaznila je Apple sa 900 tisuća eura zbog zavaravanja svojih kupaca o garancijama i servisu proizvoda, prenose svjetski mediji. Apple svoju klijentelu nije obavijestio o njihovim pravima na dvogodišnju garanciju, omogućivši pritom produživanje jednogodišnje garancije uz doplatu.

Kako piše The Next Web, Apple je još od svibnja pod istragom AGCM-a, koji je zadužen za provođenje talijanskih propisa, ali i propisa Europske unije, zbog nepoštivanja zakona prema kojima tvrtke za svoje elektroničke proizvode moraju ponuditi dvogodišnje jamstvo. Američka tvrtka, naime, svoje proizvode prodaje uz jednogodišnje jamstvo, a produžiti ga je moguće uz plaćanje putem usluge AppleCare.

Kazne će biti nametnute Appleovim podružnicama u Italiji - Apple Italija, Apple Sales International i Apple Retail Italija. Apple će također morati objaviti presudu, a informacije o pravu na dvogodišnje jamstvo morat će objaviti uz AppleCare u roku od 90 dana, prenosi BBC.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar nekakav
nekakav
09:22 29.12.2011.

ovo je već bilo komentirano. aplle fanovi su obrisali kritike?! tipično za jobsove priležnike... kao i roba. međutim, veseli činjenica da se i ovaj put potvrđuje da kupci apllea nemaju baš puno u glavi, ne razmišljaju. imaju pravo na dvije godine garancije za poluproizvod, al to ne vide...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije