Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTRAŽIVANJE SVEMIRA

Svemirska odijela i rover za Mjesec uskoro na svemirskoj aukciji

Apollo 11
Foto: NASA
27.02.2014.
u 19:51

Očekuje se da će oznake na odijelima astronauta s Apolla 11 postići cijenu od 60.000 dolara

Svemirska odijela, model rovera za Mjesec te oznake koje su nosili astronauti na Apollu 11 bit će među skoro 300 predmeta iz projekata istraživanja svemira na aukciji kuće Bonhams, prenosi Reuters.

Oznake su se nalazile na svemirskim odijelima koje su nosili Neil Armstrong, Michael Collins i Buzz Aldrin, astronauti koji su 1969. godine letjelicom Apollo 11 sletjeli na Mjesec. Očekuje se da će na aukciji, 8. travnja u New Yorku, postići cijenu od 60.000 dolara.

Na aukciji će biti i popis s podacima koje su tijekom slijetanja zapisali Armstrong i Aldrin mogao bi pak postići cijenu od 45.000 dolara. Svemirsko odijelo s projekta Mercury, prvog američkog projekta u sklopu kojeg je u svemir poslan čovjek, također će biti ponuđeno. Riječ je unaprijeđenom odijelu iz druge faze projekta korištenom oko 1960. godine, a očekuje se da će postići cijenu od 8000 do 12.000 dolara.

>> Prvi put u boji: 'Izlazak' Zemlje s Mjeseca snimljen je na današnji dan!

>> NASA testira motor poznate rakete Apollo 11

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije