Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
smanuje svoj udio

Suosnivač BlackBerryja odustaje od traganja za kupcem kompanije

BlackBerry
ilustracija
25.12.2013.
u 10:16

Mike Lazaridis svoj je udio u tvrtki smanjio na 4,99 posto i obznanio da skupina investitora odustaje od pronalaženja načina za prodaju ovoga posrnuloga proizvođača pametnih telefona

Suosnivač tvrtke BlackBeryy (tada još RIM-a), Mike Lazaridis, objavio je, objavljuje Reuters, da smanjuje svoj udio u ovom posrnulom proizvođaču pametnih telefona s osam na 4,99 posto, te dodao da skupina investitora, u kojoj je i on, odustaje od pronalaženja strateškog partnera za kupovinu tvrtke.

Lazaridis i drugi osnivač kompanije Douglas Fregin su u listopadu objavili kako razmatraju opcije u prodaji BlackBerryja, da bi prošlog mjeseca tvrtka napustila svoj plan, nakon dvomjesečne analize poslovnih prilika i razgovora s potencijalnim kupcima, među kojima su bili i Facebook, Lenovo i private equity fond Cerberus Capital.

Propast BlackBerryja: Od kultnog mobitela do ruba ponora

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije