Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UPOZNAVANJE

Što sve učiniti kada dobijete mobitel

mobitel
Press Association/Pixsell
20.11.2017.
u 10:47

Zanimljivo je da najviše pitanja na početku postavljaju upravo oni koji imaju najbolje, najrazrađenije i najjednostavniji softver

Koliko god mobitel bio „pametan“, ima neku svoju logiku kojom su mogućnosti posložene pa je potrebno (štoviše, neophodno) ipak utrošiti neko vrijeme za upoznavanje s njim – da shvatite gdje se nalazi koja postavka, kako su posložene, koji je najjednostavniji (i najbrži) način da ostvarite što želite… Preporučujemo da si uzmete vremena i polako počnete „kopkati“ po svojem novom mobitelu – ali bez obveze da odmah ovladate svime što nudi. A kada to učinite, potražite – ciljano – one mogućnosti koje su vam bitne. Jedni će htjeti odmah namjestiti mogućnosti zvona (melodije, glasnoću); drugi će prilagoditi početni ekran, a treći će odmah riješiti imenik: odabrati kontakte...     

Upoznavanje i prvo pokretanje

Kada prvi put uzmete u ruke i uključite potpuno novi smartfon, dočekat će vas s cijelim nizom pitanja na koje valja odgovoriti prije nego što ga počnete koristiti. Gnjavaža? Zapravo, ne. Naprotiv. Ta početna podešavanja ionako morate proći, pa najbolje da ih riješite odmah.

Zanimljivo je da najviše pitanja na početku postavljaju upravo oni koji imaju najbolje, najrazrađenije i najjednostavniji softver: Appleov iPhone, Samsung i Huawei. (Oni iskusniji će primijetiti da su njih troje ujedno i najveći proizvođači smartfona – slučajno? Ma kakvi!)

Ako ste mobitel dobili (ili kupili) od nekoga, toplo preporučujemo da ga najprije 'vratite na nulu' – resetirate. Tako ćete obrisati sve što je u mobitelu ostalo od prošlog vlasnika, uključujući njegove privatne podatke (poruke, kontakte, aplikacije, postavke…) te si zapravo skratite vrijeme – jer ćete odmah prilagoditi uređaj sebi, umjesto da se svako malo zapitate „a otkud sad ovo, mora li tako biti“.

Nažalost, ne možemo vam točno reći kako da napravite reset jer ta se mogućnost nalazi na različitim mjestima u različitim verzijama različitih sustava. No uvijek ćete ju naći pod Postavkama, i uvijek je detaljno opisano što ona radi (briše aplikacije, briše vaše račune, slike, spremljenu glazbu, dokumente…) pa nećete pogriješiti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije