Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEUSPJEH

Stephen Elop, bivši šef Nokije, napušta Microsoft

Stephen Elop
Foto: Peter Zschunke/DPA/PIXSELL
17.06.2015.
u 23:03

Kanađanin je u Microsoft došao kada je ta tvrtka lani kupila Nokijinu podružnicu za mobitele za 7,2 milijarde dolara

Stephen Elop, bivši šef Nokije, napušta Microsoft, objavio je danas direktor te tvrtke Satya Nadella, prenosi Reuters.

– Stephen i ja složili smo se da je sada pravo vrijeme da napusti Microsoft – napisao je Nadella u e-mailu zaposlenicima tvrtke. Elop slučaj nije komentirao.

Kanađanin je u Microsoft došao kada je ta tvrtka lani kupila Nokijinu podružnicu za mobitele za 7,2 milijarde dolara. Elop je već prije radio u Microsoftu, od 2008. do 2010. godine, a smatralo ga se jednim od kandidata za nasljednika šefa Microsofta Stevea Ballmera. Međutim, to je mjesto na kraju otišlo Nadelli.

Elopov posljednji mandat u Microsoftu, na mjestu šefa podružnice Devices, obilježen je neuspješnim pokušajem popularizacije uređaja s operativnim sustavom Windows Phone. Devices će biti pripojen Microsoftovoj jedinici za Windows, što upućuje na to da se tvrtka od hardvera okreće svojoj primarnoj djelatnosti.

>> Nova Nokia 215 ima bateriju koja može izdržati mjesec dana

>> Bivšem šefu Nokije 24,4 milijun eura otpremine, 30% više od dogovorenog

Foto: Alcatel

Komentara 1

KE
kerbi
09:17 18.06.2015.

Bitno da je prije toga uništio Nokiju i od legendarnog brenda napravio WIn smeće samo kako bi došao ponovno u Microsoft.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije