Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISPRINTANO ORUŽJE

Solid Concepts predstavio prvi metalni pištolj iz 3D-printera

solid concepts pištolj
Foto: Solid Concepts
1/2
11.11.2013.
u 23:44

Iz tvrtke poručuju da zasad ne namjeravaju pustiti pištolj u prodaju

Oružje izrađeno pomoću 3D printera dosad je bilo plastično. Osim što je izgledalo poprilično jeftino, poput dječje igračke, često bi se i raspadalo pri upotrebi, to jest ispaljivanju metaka. Tvrtka Solid Concepts napravila je nešto što izgleda i radi mnogo ozbiljnije - prvi isprintani metalni pištolj.

Eric Mutchler, projektni koordinator i inženjer u Solid Conceptsu, ispalio je 50 metaka iz ovog pištolja kako bi pokazao kvalitetu proizvoda. Za Mashable je rekao kako planira ispaliti još 500 metaka kako bi dokazao da je ovaj pištolj jednako dobar kao oni što dolaze iz tvornice. Iz tvrtke poručuju da zasad ne namjeravaju pustiti pištolj u prodaju.

Tvrtke koje su izrađivale plastične pištolje iz 3D printera imale su pravnih problema jer američki zakon iz 1988. godine zabranjuje proizvodnju pištolja od materijala koji može neopaženo proći kroz detektore metala u zračnim lukama. Tvrtka Solid Concepts s tim neće imati problema jer je njihov pištolj izrađen od metala, a i imaju dozvolu za proizvodnju oružja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije