Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HR AUTO 2007. Poznati su finalisti prestižnog izbora

Šest boraca za titulu

aut_sest_tx.jpg
import
13.11.2006.
u 14:45

Citroën C4 Picasso, Fiat Grande Punto, Honda Civic, Nissan Note, Opel Corsa i Peugeot 207 - finalisti su izbora HR auto 2007., najprestižnijeg izbora automobila godine u Hrvatskoj, jedinog u kojem o pobjedniku odlučuju specijalizirani novinari. Izbor se održava pod medijskim pokroviteljstvom Večernjeg lista, a u njegovoj organizaciji pomaže agencija Media Klub.

Nakon sastavljanja šire liste - na koju je ove godine ušlo rekordnih 69 automobila - članovi Zbora automobilskih novinara, koji djeluje pri Hrvatskom novinarskom društvu, glasovanjem su odlučili o užoj listi. Na 6. mjestu finalista najprije se našla Škoda Roomster, no diskvalificirana je jer Škodin zastupnik ne može na vrijeme osigurati vozilo za testiranje. Stoga su za ulazak na užu listu kandidirali Hyundai Santa Fe, Nissan Note i Volvo C30 - s jednakim brojem glasova. Mjesto u finalu izborio je Note, jer je imao više boljih plasmana u glasovanju za užu listu.

Navedenih šest finalista snage će odmjeriti na testnom danu. Testni je dan, naime, već tradicionalan okršaj finalista izbora za hrvatski automobil godine. Ove će se godine održati u Varaždinu, na poligonu sigurne vožnje. Tvrtka Marani je, u suradnji sa Zborom, osmislila testni program za taj dan.

Marani inače provodi treninge sigurne vožnje, a za testni su dan osmislili šest testova. Prvi je brza izmjena vozne trake pri brzini od 30 km/h na kliskoj podlozi, odnosno los test. Slijedi kočenje sa 60km/h do nule na kliskoj podlozi te usporedno kočenje dvaju finalista sa 60km/h do nule na kliskoj podlozi. Na rasporedu su još kočenje s upravljanjem, testiranje radijusa okretanja i upravljanje vozilom u zavoju.

Testni dan posljednji je ispit za automobile-finaliste, nakon kojega slijedi tek glasovanje  žirija. Rezultati će biti poznati 18. prosinca, a završna svečanost izbora za HR auto 2007. - tijekom koje će pobjednicima biti uručeni Zlatni, Srebrni i Brončani volan te će biti otkriveni dobitnici posebnih priznanja - održat će se posljednjeg tjedna u siječnju 2007..


Proglašenje 18. prosinca

Pobjednik izbora za HR auto 2007. bit će poznat 18. prosinca, kada će javno biti otvorene omotnice s bodovima žirija. Pred članovima Zbora automobilskih novinara HND-a još je jedan zadatak - dodjela posebnih priznanja. Ona se dodjeljuju u 14 kategorija, a to su: dizajn, ekologija, obiteljski automobil, poslovna limuzina, lako gospodarsko vozilo, coupe, kabriolet/CC/roadster, najpovoljnija kupnja, sigurnost, tehničke inovacije, terenac/SUV, gradski automobil, promocija/nastup/PR te najprodavaniji model.


Deset članova žirija

Zbor automobilskih novinara HND-a okuplja najveći broj redakcija specijaliziranih automobilskih magazina i priloga. Hrvatski novinarski žiri Zbora automobilskih novinara čine: Jurica Pech (Auto moto magazin), Darin Janković (Auto motor i sport), Hrvoje Gattin (AutoNet), Matko Jović (Autopartner), Majda Lojo (Auto servis), Mirko Vukotić (Glas Slavonije), Edi Prodan (Novi list), Nada Matasović (Revija HAK), Sandra Mikulčić (Večernji list) i Dubravko Kuleš (Vjesnik).

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije