Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Umjetna inteligencija

Robot debitirao kao prognostičar vremena na kineskoj televiziji

robot
Foto: Youtube Screenshot
1/2
25.12.2015.
u 17:30

Debitirao je tijekom jutarnjih vijesti koje su se emitirale uživo.

Najnoviji zaposlenik Shanghai Dragon Televizije prema pisanju medija je robot za vremensku prognozu, prenosi sputniknews.com.

Softver za umjetnu inteligenciju Xiaoice ta kineska televizijska postaja predstavila je 22.prosinca. Xiaoice je tzv.chatbot koji je razvila kompanija Microsoft. Debitirao je tijekom jutarnjih vijesti koje su se emitirale uživo.

Jiongming Song, direktor centra za televizijske vijesti Šangajske medijske grupe rekao je da je prerano za očekivati da će se ljudski voditelji zamijeniti u potpunosti.

- Nadamo se da  će se slična tehnologija umjetne inteligencije primijeniti na više SMG-ovih programa i biti dobro prihvaćena u javnosti - dodao je Jiongming Song. 

>> Robot pored bolesničke postelje

Komentara 1

Avatar @proma_trač
@proma_trač
21:56 25.12.2015.

Ne sliči mi na Kineza. To je neko drugi napravio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije