Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spremni za isporuku

Rimac Nevera dobila i američku homologaciju

Varaždin: 'Fly Over' utrka: Rimac Nevera protiv aviona
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/5
04.07.2022.
u 15:53

Mate Rimac je objavio da su dobili i zadnji dokument iz SAD-a vezan za homologiranje Nevere pa je tako postala prvi električni hiperautomobil koji se legalno može registrirati u EU i SAD-u

 

Nakon što je prije mjesec dana stigao EU certifikat za Rimac Neveru, tvrtka iz Svete Nedelje zaprimila je i posljednje dokumente za homologaciju u SAD-u.  
Tako je hrvatski superautomobil na struju postao prvi električni hiperautomobil homologiran za tržište SAD-a i EU. Stoga bi Neveru uskoro mogli vidjeti na američkim cestama uz regularne tablice.
- Stigli su i zadnji dokumenti za US homologaciju (EPA & CARB). Nevera je sada homologirana za EU i SAD te je spremna za isporuku kupcima. Također, serijski automobil #002 danas je na zadnjem testiranju prije isporuke na cestama oko Zagreba. Ali, nije na nama da pokazujemo slike - to će učiniti kupci kada to budu htjeli. Vjerojatno za nekoliko tjedana... Dakle, konačno smo došli do cilja zahvaljujući ogromnim naporima cijelog tima – napisao je Mate Rimac na Facebooku.

Podsjetimo, nakon svih potrebnih homologacijskih dokumenata prije 15-ak dana registrirana je prva Rimac Nevera i to u Hrvatskoj, sa ZG tablicama uz zanimljivu klasičnu oznaku ZG 2360 NM, koja označava nevjerojatan okretni moment Nevere.
- Nakon 5 godina razvoja, preko 1000 ljudi u projektu, 17 proizvedenih prototipova, 45 crash testova, 9 uništenih auta tijekom crash testova i tisuće drugih testova – danas je regularno registrirana prva Nevera”, napisao je Mate Rimac  na Facebooku 15. lipnja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije