Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
našla ga u garaži

Rijedak primjerak Applea 1 vrijedan 200.000 dolara donijela na reciklažu

Apple
Foto: Ilustracija: Press Association/PIXSELL
01.06.2015.
u 09:50

– Gospođa je donijela kutiju sa starim računalom i kazala kako ga želi donirati za reciklažu jer joj smeta u garaži koju čisti od starih stvari. Kazala je i kako je kompjutor pripadao njezinu pokojnom suprugu – ispričao je potpredsjednik kompanije Victor Gichun

Tvrtka Clean Bay Area iz američkog Milpitasa u potrazi je za ženom koja je na reciklažu donijela kompjutor koji je našla u staroj kutiji čisteći garažu, kako bi joj uručili ček od 100.000 dolara.

Naravno, postoji dobar razlog zašto tvrtka koja uništava kompjutore želi donositeljici starog računala dati novac. Uspostavilo se, naime, kako je u kutiji bio jedan od dvije stotine primjeraka rijetkog Apple 1 kompjutora, modela koji su 1976. godine slagali Steve Jobs, Steve Wozniak i Ron Wayne. – Gospođa je donijela kutiju sa starim računalom i kazala kako ga želi donirati za reciklažu jer joj smeta u garaži koju čisti od starih stvari. Kazala je i kako je kompjutor pripadao njezinu pokojnom suprugu – ispričao je potpredsjednik kompanije Victor Gichun. S obzirom na to da su prepoznali o kakvom je kompjutoru riječ, nisu ga reciklirali, već prodali privatnom kolekcionaru za 200.000 dolara.

– Pravilo je tvrtke da se novac zarađen od prodaje dijeli pola-pola između nas i donositelja računala. Zato pozivam gospođu da nam se javi kako bismo joj sa zadovoljstvom dali njezinu polovicu – zaključio je.

>> Apple zahvaljujući iPhoneu pliva u 194 milijarde dolara keša

Komentara 1

Avatar Mr_T
Mr_T
00:56 02.06.2015.

Pošteno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije